Доилна машина Burenka: прегледи и инструкции

Доилна машина Burenka успя да опита в работата на много домашни собственици на крави. Имаше много отзиви за оборудването. Някои хора го харесват, други собственици не са доволни. Гамата доилни машини, произведени под марката Burenka, е голяма. Производителят предлага сухи и маслени агрегати, предназначени за доене на определен брой добитък.

Предимства и недостатъци на доилни машини за крави Burenka

Най-общо оборудването на Burenka има следните предимства:

 • висококачествени маркучи и еластични облицовки;
 • просторен контейнер от неръждаема стомана;
 • буталните модели не се страхуват от попадане на мляко в буталото;
 • висококачествен контейнер за доставка.

Недостатъците включват:

 • тежко оборудване;
 • няма място за навиване на мрежовия проводник;
 • наличието на голям брой движещи се единици създава силен звук по време на работа;
 • понякога се наблюдава нестабилно доене.

Има много отрицателни отзиви от собствениците за доилната машина Burenka и повечето от тях засягат моделите на буталата. Животновъдите се оплакват от твърде силна работа. Вътре в двигателя можете ясно да чуете характеристиката на почукване на работата на коляновия вал с бутала.

Дългосрочното натрупване на работно налягане се счита за проблем за мнозина. От момента на включване трябва да отнеме от 30 до 60 секунди. Наблюдавани са проблеми при измерване на пулсациите. Вместо препоръчителната честота от 60 цикъла / мин. оборудването произвежда до 76 цикъла / мин. В паспортните данни параметърът на съотношението на пулсации е 60:40. Въпреки това, помпата действа като пулсатор в буталния блок Burenka. Движението на буталата става без забавяне, което дава право да се приеме реално съотношение на пулсациите 50:50.

По време на работа третият доилен цикъл - почивка - не работи добре за някои модели. Линейката не се отваря напълно и кравата се чувства неудобно. Млякото понякога не е напълно изразено.

Важно! В много отзиви потребителите казват, че буталната машина за доене Burenka може да се използва като резервна, ако основното оборудване се повреди.

Съставът

Обикновено агрегатите Burenka могат да бъдат разделени на три групи:

 1. Сухи модели за доене на 5 крави. Доилните машини са оборудвани с двигател от 0,75 kW със скорост на въртене 3 хиляди оборота в минута.
 2. Сухи модели за доене на 10 крави. Устройствата са оборудвани с двигател с мощност 0,55 kW със скорост на въртене 1,5 хиляди оборота в минута.
 3. Маслени модели за доене на 10 крави. Доилните машини използват двигател с мощност 0,75 kW със скорост на въртене 3 хиляди оборота в минута.

Всяка група включва модел със специфични характеристики. Класификацията на устройствата е посочена със съкращението "Combi", "Standard", "Euro".

За домашна употреба са подходящи устройства Burenka-1 с основна конфигурация с обозначението "Стандарт". Доилната машина може да обслужва до 8 крави. Устройството Burenka-1 със съкращението "Euro" има малки размери. Оборудването обслужва 7 крави на час. Моделът Burenka-1 N е популярен поради наличието на суха вакуумна помпа, която може да функционира далеч от чашките за биберони.

Моделът Burenka-2 има подобрени характеристики. Към устройството могат да бъдат свързани едновременно две крави. Доилната машина обслужва до 20 крави на час.Вакуумната помпа от сух тип изпомпва 200 л мляко / мин.

Доилната машина Burenka 3m, оборудвана с маслена помпа, има подобрени характеристики. Оборудването е оборудвано с двигател от 0,75 kW със скорост на въртене 3000 об / мин. Моделът е предназначен за големи ферми. Общите инструкции за доилната машина Burenka 3m гласят, че три крави могат да бъдат свързани едновременно за доене. Производителността е до 30 крави на час.

Характеристиките на няколко модела от тип бутало за домашна употреба за доене на кози и крави са показани в таблицата:

Във видеото работата на буталния апарат Burenka

Спецификации на доилната машина

Украинският производител на доилни машини Burenka е оборудвал оборудването си с кутия от неръждаема стомана, която има по-добър ефект върху качеството на млякото. Маркучите за мляко са изработени от прозрачен силикон, който подобрява визуалния контрол на доенето. Вложки за чаши за биберони Burenki са еластични, не дразнят бодли и виме.

Следните качества са присъщи на устройствата на Burenka:

 • надеждна работа;
 • просторен контейнер за събиране на мляко;
 • добро представяне;
 • компактност на оборудването.

Въпреки много отрицателни отзиви за буталните устройства, други модели Burenka имат добри характеристики и са лесни за работа.

Таблицата показва характеристиките на доилната машина Burenka "Tandem". Устройството е оборудвано с удобна транспортна количка. Всички елементи на оборудването имат свободен достъп. Компактните размери, надеждното междуосие придават на модела маневреност.

Как се използва доилната машина Burenka

Инструкцията, приложена към доилната машина Burenka, включва основно стандартни действия. Системата се промива преди доене. Подсушете чашите и контейнера за събиране на мляко. Ако се доят няколко крави, също се изисква измиване след всеки процес. Чашите за биберони са потопени в чиста вода, двигателят е включен. С началото на създаването на вакуум апаратът ще започне да засмуква течността през чашите за биберони, да я прокара през маркучите и да я източи в кутията. След изсушаване, силиконовите вложки на биберони се дезинфекцират преди употреба.

Вимето се измива от мръсотия, прилепна тор, избърсва се със суха кърпа. Особено внимателно се третират зърната. Те трябва да се поберат напълно сухи в чашите за биберони. Вимето на кравата се масажира добре преди доене.

Внимание! Операторът трябва да започне да дои с измити ръце и чисти дрехи.

Един прост начин за използване на доилната машина за крави Burenka позволява на начинаещ животновъд да овладее бързо оборудването:

 • След измиване и изсушаване на апарата затворете капака на кутията. Отворете вакуумния кран и едновременно активирайте превключвателя. Манометърът трябва да показва работен параметър от 36-40 mm Hg. Ако стойността не е правилна, се правят корекции.
 • Преди да се свържете с вимето на кравата на снопа на връзката на биберона, отворете крана. Поставянето на всяко зърно се извършва на свой ред. По време на свързването не въртете чашите, в противен случай цикълът на доене ще бъде нарушен, ще има нередовно изцеждане на мляко.
 • Ако чашите са правилно свързани с вимето, млякото веднага ще потече през маркучите в бидона в началото на доенето. Ако се допуснат грешки, системата се разхерметизира, от очилата ще се чуе въздушно съскане. Млякото може да липсва, ако е свързано правилно, ако кравата не е готова за доене. Процесът се спира незабавно. Очилата се отстраняват от вимето, извършва се допълнителен масаж и процедурата се повтаря.
 • По време на процеса на доене операторът контролира работата на системата. Когато млякото спре да тече през маркучите, доенето се спира. Устройството трябва да бъде изключено навреме, за да не се повреди вимето на животното. Млякото от консервата се изсипва в друг съд.

Опитни собственици, след машинно доене, проверяват с ръчно изпомпване дали кравата се е отказала от цялото мляко.Доенето на малки остатъци предотвратява мастит на вимето.

Общите изисквания включват правилото за спазване на началото на времето за доене. Оптималният период е два месеца от датата на отелването. През този период на телето вече не се дава мляко, а се прехвърля на зеленчуци, сено и други фуражи. Освен това по това време млякото придобива вкусовата си стойност.

Заключение

Доилната машина Burenka ще се превърне в надежден помощник, ще се справи със задачата си, ако я изберете правилно според параметрите. Важно е да следвате препоръките на производителя в инструкциите за експлоатация на оборудването.

Прегледи на собствениците на доилни машини Burenka

Михаил Владимирович Стариков, на 59 години, Москва
Използвам апарата Burenka-1 "Стандарт" от втора година. Оборудването не е лошо. Не съм доволен, че този модел е оборудван с алуминиева кутия, но това е моята прищявка. Освен това самият той пренебрегва, когато избира. Поради чугунената помпа теглото на доилния агрегат достига 23 кг, но е лесно да се търкаля около обора на удобни колела.
Анна Александровна Чиж, 47 години, Саратов
Отглеждам 12 крави във фермата си. Предишната година си купих инсталация Burenka-1, предназначена за доене на 10 крави. Хареса ми, че оборудването с двигател тип масло. Работата е тиха, кравите не са уплашени. Оборудването работи правилно, просто трябва да следите нивото на маслото.
Коментари (1)
 1. стрелката на манометъра скача не задържа постоянен вакуум

  28.07.2020 в 01:07
  Захар
Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство