Поровете у дома: плюсове и минуси

Вероятно всеки човек поне веднъж в живота си е имал желание да има домашен любимец. Котките и кучетата вече не са толкова интересни - напоследък модата за екзотични и диви животни набира популярност. Един от тези варианти е домашен пор. Отглеждането на това животно и грижата за него не е лесна задача, защото днес малко хора са запознати с навиците и характера на необичайно животно.

Всички характеристики на отглеждането и отглеждането на трора у дома ще бъдат разгледани по-долу. Тук можете да намерите подробни инструкции за „отглеждане“ на животни: от приблизителна оценка на разходите до това как да отрежете ноктите.

Описание на декоративните порове

Поровете се появяват в къщите и апартаментите на руснаците само преди 8-10 години, докато в Европа и САЩ тези животни са „опитомени“ преди повече от 40 години. Не можете да спорите за екзотиката на такъв домашен любимец: грациозен пор с невероятно мека козина, разхождащ се на каишка, със сигурност ще привлече погледите на минувачите.

Не всички хора могат да живеят в плен. Само една от многото диви породи, горският пор, е специално опитомена. Такъв опитомен вид животно обикновено се нарича пор. Това животно е малко на ръст, с къси крака, има удължено клякащо тяло и много красива пухкава опашка.

В природата горският пор "носи" козина само от един нюанс - тъмнокафяв. Но при опитомен домашен любимец цветът може да бъде почти всеки: от бял до черен, често се срещат петнисти индивиди. По-долу има снимка на домашен любимец: невероятно сладко създание!

Коментирайте! Някои от историците смятат, че поровете са опитомени преди 1-1,5 хиляди години. Поради дългото си гъвкаво тяло, поровете са в състояние да проникнат в тесни цепнатини и дупки, така че са били успешно използвани за улов на плъхове и мишки.

Много хора получават порове заради козината си, защото козината на домашния любимец е невероятно мека и приятна на допир. И също така, порът е много грациозен и можете да го наблюдавате с часове - животното има интересни навици и многостранен характер.

Личност и навици на пор

На латински "пор" се превежда като "хитър крадец" и това говори много за характера на домашния любимец. Не бива обаче да мислите лошо за животното - нравът му е много сложен, в навиците на животното има не само недостатъци, но и „мазни“ предимства.

Преди да започнете домашен любимец, трябва да научите за чертите на характера на домашните порове. Поровете се различават по следните черти и навици:

 1. Домашното животно е много подвижно, енергично, винаги има добро настроение. Собственикът на фарета никога няма да скучае, защото това е „вечен двигател“, който рядко седи неподвижен. Интересно е да наблюдавате поровете, защото те трябва да вършат много неща (дори в едностаен апартамент).
 2. Порът е много умен, поддава се добре на обучение и с достатъчно търпение наистина е възможно да научи животното на няколко команди.Но тук не забравяйте за хитростта на домашните порове - обучението може да бъде невероятно забавно.
 3. Опитоменото животно бързо свиква с ново място и веднага започва да изследва „неизследвани територии“. Благодарение на тази черта на характера, порът може да бъде взет със себе си на почивка или на посещение - това ще бъде чудесно забавление за животното, а не психологическа травма (като за котка например).
 4. Торенето на поровете е лесно, което е чудесна новина за тези, които искат да осиновят екзотичен домашен любимец.
 5. Поровете бързо свикват с ритъма на живота на господаря си, няма да вдигат много шум или да смущават човек. През нощта порът може да не спи, но рядко събужда останалите обитатели на апартамента.
 6. Поровете не трябва да се разхождат, така че животните са идеални за тези, които винаги са притиснати от времето. Ако собственикът иска да се разхожда с пор, животното ще отговори само с благодарност - за него това ще бъде повод да научи нещо ново (порът е невероятно любопитен и любопитен).

Коментирайте! По природа на домашния пор, той може да се счита за „златната среда“ между котка и куче. За разлика от котките, горското животно свиква не само с къщата, но и със собственика, но все пак не трябва да очаквате кучешка лоялност от него.

Трябва ли да имам пор в апартамент?

Грижите и поддръжката на домашния пор за домашни любимци няма да бъдат същите като при куче или котка. Бъдещият собственик на пор трябва да се подготви за появата на необичаен домашен любимец в къщата, той ще трябва да научи много нови неща, да закупи предварително всичко необходимо за малко пор.

Размерите на много модерни апартаменти не позволяват да има куче в къщата и голям процент от хората са алергични към котки. В този случай порът е отличен вариант за домашни любимци, защото не заема много място и много рядко причинява алергии.

Поровете като домашни любимци: плюсовете и минусите на отглеждането

Снимка на пор-пор няма да остави никого безразличен: животното наистина е много красиво и очарователно. Атрактивният външен вид е едно от многото предимства на домашното животно. Поровете имат и други предимства, като:

 1. Размерът на животното е много "компактен" и това качество предизвиква много положителни отзиви от собствениците на порове за домашни любимци. Животното може да се носи на ръце, да се сложи в чанта или раница, да се носи в градския транспорт или в такси.
 2. За разлика от котките, поровете нямат нищо против да си сложат каишки и сбруи. Разхождането на животното ще бъде безопасно и няма да избяга никъде.
 3. След стерилизация тези домашни любимци не стават летаргични и дебели. Напротив, кастрираните порове са още по-активни и мобилни.
 4. Дебелата козина от порове е не само красива, тя е отличен термостат: през зимата животното не трябва да бъде облечено като кротко куче, а през лятото няма да получи топлинен удар.
 5. Поровете са много игриви, те са постоянно в движение - собственикът няма да скучае.

В допълнение към предимствата, домашните порове имат и такива характеристики, за които трябва да знаете още преди да купите домашен любимец. Собствениците на порове отбелязват следните нюанси в тяхното съдържание:

 1. Косата на trochee има специфична мускусна миризма, която някои собственици може да не харесат много (този проблем се решава чрез кастрация или редовно къпане на животното).
 2. Поровете са склонни към преяждане, така че собственикът ще трябва внимателно да следи диетата на домашния любимец.
 3. Любопитните порове обожават да дъвчат твърди предмети. Така те могат не само да съсипят необходимото нещо, но и да се изпоядат например от пластмаса.
 4. Когато отглеждате домашни любимци, не трябва да се „отпуска“. Чувствайки се безнаказано, порът „става нагъл“ и започва да разваля мебелите, да къса тапета и да се държи агресивно.
 5. Поровете са много чисти, така че тоалетната и къщата им винаги трябва да са чисти. Ако собственикът няма време за редовно почистване, животното започва да се „гади“ в уединените ъгли на апартамента.
 6. Необходими са много пари за отглеждането на странни животни, защото домашните порове се нуждаят от специална храна и редовни грижи.
 7. Домашните порове често „крадат“ и крият дребни неща - собствениците на порове често търсят втори чорап или златна обица. Ще трябва да поддържаме реда в къщата и да прибираме всички дребни неща „под ключ“.
 8. Порът не е подходящ за тези, които отглеждат стайни растения. В природата това животно постоянно копае дупки, виждайки земята, веднага ще започне любимото си занимание.

Преди да решите да държите пор вкъщи, не забравяйте да претеглите всички плюсове и минуси - животното не е лесно. Ако животното не „пусне корени“ в къщата, ще бъде трудно да го прикрепите - не всеки любител на домашните любимци ще се съгласи да вземе взискателен пор.

Внимание! Когато купува домашен любимец за домашни любимци, бъдещият собственик определено трябва да разбере дали в селото му има ветеринарен лекар, който може да обслужва странното животно.

Дали поровете се разбират с котки и кучета?

Предимствата на опитомените порове включват тяхната приветливост. Поровете абсолютно не се страхуват от други животни, което улеснява много държането на пор вкъщи в апартамент, където вече има любим домашен любимец.

Поровете обичат да си играят с котки и кучета. А тези големи животни от своя страна също възприемат добре пухкавите животни. Не трябва да има конфликти на ревност между домашните любимци - поровете не изискват твърде много внимание от страна на собственика.

Внимание! Не трябва да започвате хищни животни, ако в къщата вече има папагали, риби, морски свинчета или декоративни зайци. Домашният пор със сигурност ще започне да "ловува" за малки животни и това може да завърши много зле.

Трябва ли да имате порове, ако в къщата има деца?

Малките деца в апартамент могат да бъдат "противопоказание" за закупуване на домашен пор. Не забравяйте за произхода на тези домашни любимци: във всяка секунда порът може да стане агресивен и да навреди на бебето. Природата на децата и поровете е донякъде подобна: те обичат да играят и имат възбудима психика. Това често води до драскотини и ухапвания по тялото на детето, както и до наранявания на самото животно.

Ако в апартамента, където е живял порът, се появи новородено, най-вероятно животното ще трябва да бъде прикрепено към добри ръце. Има случаи, когато животно нападна бебе и го нарани. Доказано е, че поровете не обичат миризмата на бебето и звуците, които издават и предизвикват агресия у тях. Заради справедливостта си струва да се каже, че някои собственици отбелязват специалната нежност на домашните порове за малки деца (но това е по-скоро изключение, отколкото правило).

Важно! Като домашен любимец, порът е подходящ само за по-големи деца. По-добре е да не оставяте бебета на възраст под седем години само с животното.

Правила за подбор

Както всеки домашен любимец, порът не се препоръчва да се купува от пазара. Тези животни често имат агресивен характер и продавачите от пазара могат да използват специални лекарства, за да успокоят животните. Освен това никой не гарантира, че такъв домашен любимец ще бъде здрав. Бъдещият собственик не знае точната възраст на пор. Препоръчително е да закупите домашен пор за домашни любимци или от частни животновъди, или в клуб.

Когато купувате пор за дома, трябва да знаете някои правила. Преди да вземете решение за определено кученце пор, трябва да анализирате следното:

 1. Естеството на домашния любимец. Лесно е да разберете колко гъвкаво или агресивно е едно животно от поведението на развъдчика. Ако собственикът без страх вземе кученцето с голи ръце - порът е привързан и свикнал с ръцете. Когато самият развъдчик си сложи ръкавици и се опитва да не приближава породата по-близо до лицето си, човек трябва да се замисли.
 2. Бебетата под 1,5 месеца могат да бъдат малко сънливи и мудни. Такова състояние при по-възрастните кученца трябва да предизвика бдителност - порът може да е болен.
 3. Цветът на всички малки порове е еднакъв - сив.Можете да разберете какъв цвят ще има порасналият пор, ако погледнете родителите му.
 4. В допълнение към гениталиите, женските и женските домашни порове се различават по муцуните: при "момичетата" муцуната е по-удължена и заострена. Размерите на животните от различен пол също са различни: мъжките обикновено са много по-големи от женските.
 5. Можете да разберете приблизителната възраст на домашния любимец по зъбите му. Тримесечните кученца вече трябва да имат зъби в устата си: остри и снежнобяли. Жълтеникавият оттенък на зъбите говори за "напредналата" възраст на пор. При такива животни върховете на зъбите обикновено се износват.
 6. Често недобросъвестните продавачи се опитват да представят възрастни женски порове като кученца. Ако малко животно има груба вълна и жълти зъби, човек трябва да подозира измама.
Съвет! Когато купувате кученце "на ръка", трябва да се възползвате от възможността и да разгледате условията за отглеждане на порове, отношението на животновъда към животните. Така веднага ще стане ясно дали човек отглежда порове с любов или само с цел печалба. В крайна сметка отношението на първия собственик силно влияе върху характера на домашния любимец.

За да опознаете по-добре животните, ще ви помогне видеоклип за домашните порове и техните навици:

Кого да избера: жена или мъж

Мъжки и женски трорети имат изразени външни различия: „момчетата“ са по-големи, имат набита структура на тялото, плоска муцуна и големи лапи. Навиците и навиците на животни от различен пол също са много различни. И така, мъжките порове имат следните качества:

 • те се нуждаят от повече храна;
 • домашният любимец отделя повече изпражнения;
 • миризмата, отделяна от кожата при мъжете е по-силна;
 • "Момче" може да лежи дълго време на едно място, да се грее в скута на собственика;
 • мъжките порове не се изплъзват от сбруите, те са лесни за ходене.

По време на периода на разрошаване мъжкият пор се държи почти същото като котката: той „маркира“ територията.

Женските порове имат свои отличителни черти в поведението:

 • яжте по-малко и дефекирайте по-малко;
 • нямат толкова изразена миризма, както при мъжете;
 • „Момичетата“ са по-подвижни и емоционални;
 • често женските порове се изплъзват от сбруята по време на разходка.

По време на коловоза женските порове стават много развълнувани и притеснени - това може силно да умори собственика. Освен това поровете рядко излизат от топлина без помощта на ветеринарен лекар или прием на специални лекарства.

Ако решите да имате пор в къщата само като домашен любимец, по-добре изберете мъж. Когато собственикът иска да стане развъдчик и да отглежда порове, тогава, разбира се, има смисъл да купува женски.

Внимание! Поровете от всеки пол трябва да бъдат кастрирани най-рано, когато са на десет месеца. Самата операция е много по-лесна за мъжете, отколкото за жените.

Какви са разходите

Поддържането на порове у дома за начинаещи и неопитни собственици може да бъде изпълнено с неприятна изненада - такива домашни любимци ще струват много. Преди да купите малко животно, по-добре е да направите груба оценка. Задължителни разходи за домашен пор:

 • порово кученце - от 2 до 20 хиляди рубли;
 • клетка - най-малко 3000 r;
 • храна - от 300 рубли за килограм (колкото по-добре и по-безопасно за домашен пор, толкова по-скъпо);
 • витамини и хранителни добавки - около 400 рубли на месец;
 • тава - 50-300 рубли;
 • къща или диван, хамак - 500 r и повече;
 • шампоан - 100-200 рубли;
 • каишка - 500-700 r;
 • играчки - 100-300 рубли (ще трябва да го актуализирате редовно);
 • ножици за изрязване на нокти - 150-200 рубли;
 • ваксинации - 500-600 рубли годишно;
 • стерилизация / кастрация - 700-3500 рубли (по-скъпи за жени);
 • чанта за носене (за пътувания до ветеринар, например) - от 300 рубли.

Поровете рядко се разболяват, но никой не е имунизиран от това. За среща с ветеринарен лекар ще трябва да платите 400-600 рубли - само консултация. Например, кардиограма за пор ще струва 600-750 рубли. Сериозното лечение с операция и хоспитализация може да "доведе" до сумата до 30 хиляди.

Размножавайте или стерилизирайте

Снимки на порове, живеещи вкъщи, отзиви, пълни с възхищение за тези умни животни, могат да ви накарат да искате да отглеждате домашни любимци. В условията на градски апартамент е по-добре да не се развъждат животни, но жителите на частни къщи могат да се опитат да печелят пари за разплод порове.

Поровете са готови да се чифтосват от края на зимата до средата на лятото. Първият път за "плетене" на животни се препоръчва не по-рано от 10 месеца (въпреки че коловозът при мъжките и женските домашни порове може да започне още на възраст от шест до седем месеца). За чифтосване женската се поставя в клетката с мъжкия и се оставя заедно за няколко дни.

Домашните порове могат да донесат потомство 1-2 пъти годишно. В зависимост от това през кой период от цикъла е настъпило оплождането, женският пор води от 2 до 12 бебета.

Внимание! Процесът на чифтосване при домашните порове е доста бърз: отвън може да изглежда, че животните се бият. Счита се за нормално, ако след чифтосването плешиви петна и следи от зъбите на мъжкия останат върху холката на хори.

Ако собственикът на домашния любимец не си постави за цел да отглежда порове, по-добре е да кастрирате както женската, така и мъжката. Операцията ще има благоприятен ефект не само върху поведението на животното, но и ще предпази тялото му от възможни тумори и други проблеми.

Как да държите пор вкъщи

За да се чувства порът в непозната къща добре, да расте здрав и да бъде постоянно весел, той трябва да създаде подходящи условия. Необходимо е предварително да подготвите къщата си за пристигането на нов "наемател". Първото нещо, което трябва да направи собственикът на пор, е да затвори всички пукнатини в пода и стените с диаметър повече от три сантиметра.

Любопитен домашен любимец също може да влезе в корпуса на домакинските уреди, така че цялото оборудване в къщата трябва да бъде инспектирано и обезопасено. Гумени и гумени предмети, електрически проводници, малки пластмасови части ще трябва да бъдат скрити - порът със сигурност ще започне да ги гризе. Саксиите с стайни цветя и кутии с разсад също се отстраняват, в противен случай домашният любимец ще изкопае дупки в земята и ще повреди всички растения.

Можете да настаните домашния си любимец в хола, на отопляем балкон, лоджия или в клетка. Разбира се, порът се чувства най-добре в голяма стая. Ако е решено порът да се държи в клетка, за нея се избира просторна и многоетажна „къща“.

Важно! Ако порът живее в клетка, определено трябва да бъде пуснат на разходки из къщата. Следователно все пак ще трябва да затворите пукнатините и да скриете проводниците.

Как да се грижим за вашия пор у дома

В клетката или в ъгъла на стаята, запазена за пор, трябва да подредите нещата, необходими на животното: поднос, хранилка, поилка, играчки и кутии за „криеница“. Всички предмети трябва да се поддържат чисти, тогава в къщата няма да се появи неприятна миризма. Подовете в близост до тавата и хранилките трябва да се почистват редовно, в противен случай порът няма да излезе до тях.

Как да обучавате своя пор

За да свикне домашен любимец да пикае на определено място, първото нещо, което човек трябва да осигури за пор, е чистотата. Ако собственикът използва празна тава, тя ще трябва да се мие няколко пъти на ден, тъй като се замърси. В случай на тоалетен пълнител, той се сменя редовно.

Привличането на домашен пор до тавата не е лесна задача, но изпълнима. Има няколко правила:

 1. Тавата трябва да бъде здраво закрепена към пода или клетката - с вендузи или скоби. В противен случай ще се превърне в играчка за пор.
 2. Домашен любимец няма да „влезе“ във вече мръсна кутия за отпадъци, а поровете имат много бърз метаболизъм (те могат да дефекират повече от десет пъти на ден). Ето защо е по-добре да поставите няколко тави около къщата.
 3. Поровете не знаят как да „издържат“, ако животното не намери чиста тава, то ще се изпишка точно на пода.
 4. Преди да поставите кутията за отпадъци, трябва да проследите животното - по-лесно е да научите порът да се дефекира на мястото, което сам е избрал.
 5. След като спите или ядете, трябва да наблюдавате домашния пор на домашния любимец. По това време той обикновено започва да търси „уединено място“.Собственикът трябва само да "насочи" животното към тавата.
 6. По-добре е да изберете специални ъглови тави за порове за домашни любимци - животните свикват с тях много по-бързо.
Важно! Порът няма да споделя кутията за отпадъци с котката. Но ако в къщата има няколко порове, те може да имат обща тава.

Как да къпете своя пор

След стерилизация поровете са много по-малко склонни да се нуждаят от къпане, защото миризмата от тях става няколко пъти по-слабо изразена. Една или две процедури за баня на месец ще бъдат достатъчни за вашия домашен любимец. Собственикът ще бъде приятно изненадан от любовта на пор към водата, той няма да се освободи и надраска - този домашен любимец много обича да плува.

Температурата на водата за къпане трябва да бъде достатъчно висока - 39-45 градуса. В продажба можете да намерите специални шампоани за домашни порове, но котешката "козметика" също е доста подходяща.

Коментирайте! Поровете трябва да почистват ушите си веднъж месечно.

Хранене

Домашният пор е месояден, така че най-много обича да яде сурово месо и риба. Подобна диета обаче е опасна за здравето на опитомен домашен любимец; естествената храна трябва да му се дава само заедно със суха храна. Хорните специални храни могат да бъдат намерени онлайн или в големите магазини за домашни любимци.

Суровите пъдпъдъчи или пилешки яйца, нискомаслена извара и твърдо сирене са подходящи като естествена добавка към диетата на домашен пор. Трябва да хранете животното 2-3 пъти на ден. Домашният пор няма да яде „вчерашната“ храна, затова върху нея се излива малко храна, след като яде чиниите трябва да се измият.

Внимание! Не е лесно да се получи специализирана хорична храна, поради което в краен случай може да се дава суха котешка храна на ферти. Трябва да се избира само първокласна храна, защото стомахът е слабото място на домашните порове.

Колко често трябва да сменяте котилото

Грижата и поддържането на пор вкъщи не е лесно. Дори котилото не е подходящо за придирчиво животно. Най-добре е да покриете пода на хоричната клетка с парче дебел плат. За да поддържате "къщата" чиста, ще бъде достатъчно да измиете постелките веднъж или два пъти седмично.

По-добре е да не използвате дървени стърготини и сено за отглеждане на порове, те могат да причинят различни заболявания при животните. Ако в клетката има хамак или „спяща тръба“, а порът обича да спи там, можете напълно да откажете спалното бельо.

Остри нокти: педикюр у дома или при ветеринар

Неотрязаните нокти на домашния любимец представляват не само риск за мека мебел и килими в къщата, те могат да причинят нараняване на самото животно и на собственика му. Как да подстригвате ноктите на своя пор у дома можете да видите в това видео:

Като инструмент е по-добре да използвате специални ножици за подстригване на ноктите на котки и порове. Ако собственикът не може сам да отреже ноктите на домашния любимец, можете да се свържете с ветеринарната клиника, за специалист това е въпрос на няколко минути.

Играчки за пор

Порът винаги избира какво и как да свири. За този домашен любимец дори обикновена кутия или някакъв вид боклук може да се превърне в любима играчка. Не всички от тези предмети обаче са безопасни за пор. Най-добрите играчки за домашни порове за домашни любимци са:

 • специални играчки за котки от зоомагазина;
 • твърди топки с дрънкалки вътре;
 • меки играчки от руно или изкуствена кожа;
 • ненужни картонени кутии;
 • парчета PVC тръба с неостри ръбове;
 • окачени играчки за папагали (ако имат въже, порът трябва да играе под наблюдение);
 • твърди пластмасови гризалки и дрънкалки за бебета;
 • палатки или къщи;
 • стари чанти;
 • хамаци и тръби за домашни порове.

Играчките от мека пластмаса, гума или каучук могат да станат опасни за поровете - всичко, от което животното може да отхапе и да го погълне. Играчките с малки части трябва да се избягват. Играчките, които се дъвчат или повреждат, трябва незабавно да се изхвърлят.

Сега на разходка

Вътрешните порове много обичат разходките на открито.За да може ходенето да носи ползи за здравето на домашния любимец, а не да навреди, трябва да следвате няколко правила:

 1. Разхождайте само животни, които са редовно ваксинирани.
 2. Не бива да водите кученце на възраст под 9 месеца на улицата, то все още има твърде слаб имунитет.
 3. Тези порове, които ходят на разходки, трябва редовно да се лекуват от паразити (бълхи, кърлежи, червеи).
 4. Трябва да ходите домашни порове само на каишка, уплашени или унесени, животното може бързо да избяга.
 5. Два пръста на ръката трябва да се побират между врата на пор и колана.
 6. За разходки е по-добре да изберете спокойни паркове далеч от пътищата. Препоръчително е да няма кучета наблизо.

Можете да се разхождате с домашен любимец по всяко време на годината. Само при силна жега и силна слана е по-добре да останете у дома.

Как да укротите своя пор

Въпреки че в апартамента не се отглеждат горски порове, а опитомените им роднини, понякога новите собственици имат проблеми - животните проявяват агресия и демонстрират пълно неподчинение с поведението си.

Необходимо е да се опитоми домашен любимец на няколко етапа:

 1. Купете няколко чифта здрави ръкавици, за да не страдате от неуспешни опити за обучение.
 2. Първо, примамете животното с вкусна храна.
 3. Когато започне да се приближава без страх за деликатес, прехвърлете парче на дланта му - така че порът да яде от ръката й.
 4. След това можете леко да погалите домашния си любимец.
 5. По-добре е да поемате изцяло породата на ръце по време на сън. Събуждайки се, животното ще види стопанина си и ще разбере, че човекът не му е причинил никаква вреда.

Коментирайте! Всички порове хапят, за тях това е част от играта. За да отбиете животно, всеки път след болезнена хапка, то трябва да бъде затворено в клетка, поне за половин час.

Заключение

Домашният пор е сложно, но много интересно животно. Не бива да имате такъв домашен любимец в разгара на момента, угаждайки на собствените си или детски капризи. Първо, трябва да научите за същността и навиците на хитрото създание, да подготвите къща за него и всички необходими атрибути. Поддръжката и още повече отглеждането на порове е труден и скъп бизнес. Но сладък пухкав си струва всичко това - той бързо ще свикне с къщата, с човек и ще стане най-добрият му приятел.

Отзиви за пор

Светлана на 40 години, Москва:
Когато купувахме нашия пор, дори не можехме да си помислим какво ни чака! Няма да описвам всички проблеми, с които сме се сблъсквали в продължение на три години. Мога само да кажа, че това удоволствие е много скъпо) Пригответе се да похарчите пари за вашия домашен любимец. Средно всеки месец харчим по 5 хиляди за поддръжка на пор. Но колко радост донесе това чудо в живота ни със съпруга ми - невъзможно! Той е като малко дете, което постоянно иска да играе и изисква внимание.
Владимир на 32 години, Нижни Новгород:
Преди няколко години имах домашен пор, но трябваше да го дам на приятелите си, когато в къщата се появи дете. Още от първия ден, когато малкият беше отведен от болницата, порът започна да се държи странно: той се скри под дивана и гневно изръмжа. Съпругата не хареса това поведение на домашния любимец и, поради опасност, го дадохме на друго семейство.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство