Вентилатор за бензинови раници Champion: общ преглед на модела, ревюта

Високите дървета и буйните храсти несъмнено са украсата на градината. С пристигането на есента те хвърлят цветни листа, покривайки земята с пищен килим. Но, за съжаление, малко по-късно ярката зеленина започва да гние, излъчваща неприятна миризма и разваляща външния вид на моравата. За да избегнете подобна "декорация", трябва своевременно да премахнете листата. За това много собственици традиционно използват гребла. Производителите на градинско оборудване предлагат да замените ръчните инструменти с удобен вентилатор. Такава градинска прахосмукачка просто и бързо ще се справи с листата и отломките на площадката, без да уврежда тревата.

Можете да намерите много модели на този инструмент на пазара с бензинови и електрически двигатели. Анализирайки потребителското търсене, може да се каже, че най-търсени са самостоятелните бензинови вентилатори Champion. Ще говорим по-подробно за различните модели на тази марка по-нататък в статията. Може би предоставената информация ще помогне на потенциалния купувач да направи правилния избор.

Информация за производителя

Много различни градински съоръжения и инструменти се произвеждат под марката Champion. Тази руска компания е основана през 2005 г., но въпреки „младата“ си възраст, тя вече се е доказала отлично. Основните предимства на продуктите са високо качество на изработка, модерност на моделите и лекота на използване. Градинският инструмент на компанията Champion е популярен в Русия и в чужбина. Получи много положителни отзиви и най-широко разпространение сред купувачите поради разумното съотношение на прилично качество и достъпна цена.

Важно! Някои модели градинско оборудване Champion се произвеждат по лиценз на чуждестранен партньор Husqvarna.

Градинският инструмент Champion е оборудван или със собствени двигатели, или с внесени двигатели на Honda. В допълнение към самия инструмент, производителят произвежда резервни части, консумативи (масла, греси). Производството и сглобяването на основните единици оборудване е установено не само в Русия, но и в Тайван.

Шампионски бензинови вентилатори

Духалките в градината се използват за придвижване и събиране на листа, отломки. Някои модели Champion могат да работят едновременно в три различни режима:

  1. Режимът Blower ви позволява да премествате листа и отломки от една зона на тревата в друга, използвайки интензивен въздушен поток.
  2. Режимът на вакуум е предназначен за събиране на листа в специална торба.
  3. Режимът на смилане ви позволява да изрежете постелята в съответствие с размерите на избраната фракция.

Продуктовата линия Champion предлага на купувача ръчни и ранични модели вентилатори с различни мощности и функции.

Шампион GBV326S

Вентилатор за бензин Champion GBV326S е най-простата и достъпна опция за всеки потребител. Инструментът е двутактов двигател с въздушна тръба и чанта, която може да събира 40 литра градински отпадъци.

Ръчният градински инструмент е компактен, тежи около 7 кг и има вместимост от 1 литър. от. Капацитетът на вентилатора е 612 m3/ ч Предложеният модел с посочените характеристики бързо и ефективно ще събира зеленина и отпадъци от всеки личен парцел. За удобство при работа вентилаторът е оборудван със специална раница. Тя ви позволява компетентно да преразпределите теглото на оборудването върху човешкото тяло. Цената на такъв модел е 7-8 хиляди рубли.

Важно! Градинска прахосмукачка Champion GBV326S е оборудвана с функция за продухване, събиране и смачкване на постеля.

Шампион GB 226

Ако не е нужно да нарязвате листата, тогава бензиновият вентилатор Champion GB226 може да бъде вашият най-добрият избор за вашата градинска техника. Снабден е само с режим на продухване, но в същото време има малък размер и тежи по-малко от модела, предложен по-горе. Champion GB226 тежи само 5 кг.

Champion GB 226 е базиран на 2-тактов двигател с 1 к.с. Единственият недостатък на модела е липсата на раница и допълнителни закопчалки, което прави работата с инструмента по-малко удобна.

Важно! Основното предимство на този модел е неговата ниска цена, която е само 6 хиляди рубли.

За да се оцени качеството на вентилатора, понякога не е достатъчно само да се запознаете с неговите характеристики. Илюстративен пример за това как работи този инструмент може да даде допълнителна информация за инструмента. И така, можете да видите действащия вентилатор Champion във видеото:

111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

Това видео перфектно демонстрира силата на вентилатора Champion.

Шампион GBR 357

Този модел на бензинова раница може да се превърне в истински помощник на фермата. Градинските инструменти са прости и лесни за работа. Двутактовият двигател е скрит в оригинален и удобен корпус под формата на раница. Може да се закачи на раменете ви с две каишки, което ви дава повече свобода да се движите. Огромният резервоар за гориво съдържа около 2 литра течност. С такъв запас от гориво можете да забравите за зареждането с гориво за дълго време.

Раницата на вентилатора Champion GBR357 не е оборудвана с функция прахосмукачка и може да движи зеленина само със силен въздушен поток. Мощният агрегат е предназначен главно за почистване на големи площи.

Бензиновият вентилатор Champion от предложения модел има невероятни характеристики. Капацитетът му е 3,4 литра. от. Инструментът е способен да изтласква въздушен поток със скорост 99,4 m / s. Разбира се, такива невероятни характеристики също влияят на цената на вентилатора: той е средно 14 хиляди рубли.

Важно! Духалката на раницата тежи 9,2 кг, но благодарение на специалните колани, натоварването на гърба на човека по време на работа е ниско.

В допълнение към отличните си технически характеристики, Champion GBR 357 е оборудван с няколко дизайнерски характеристики:

  • корпусът, изработен от съвременен полимерен материал, позволява да се намали нивото на вибрации на двигателя до минимум;
  • дизайнът на дръжката ви позволява да управлявате инструмента с една ръка;
  • взривната тръба е телескопична и при необходимост дължината й може да се променя;
  • основата на тръбата за издухване е хоризонтална, плоска, което ви позволява да покриете голяма площ от моравата.

Заключение

Вентилаторите Champion са евтин и удобен инструмент, който може да помогне за изчистването на зеленина, отломки, прах и дори малки камъни от пътеки и тревни площи. Винаги е удобно да работите с такъв инструмент, тъй като производителят оборудва почти всички модели със специални задържащи колани или колани. Оборудването е изключително надеждно в експлоатация, не изисква редовна поддръжка, поради което постоянно получава положителни отзиви от клиентите. Всички негови компоненти са надеждно защитени от мръсотия и прах, което удължава експлоатационния им живот. Простотата и лекотата на използване на такъв инструмент наистина дава възможност да се разбере, че скоро тези единици ще изместят обикновените градински метлици и гребла от ежедневието.

Отзиви

Анна Панина, на 34 години, Смоленск
Преди около 3 години купихме вентилатор Champion GBV326S. Мога да кажа, че този елемент е много лесен за използване. През есента, по време на опадането на листа, използвам функцията за нарязване. Слагам накълцаните листа върху компоста. Те заемат малко място и бързо гният. През лятото почиствам асфалтовите пътеки и тревата от дребни отломки и камъчета с въздушна духалка. Съпругът напълно се адаптира да раздухва тънък слой сняг през зимата. И най-интересното е, че той го прави. За 3 години редовна употреба в най-трудните условия инструментът никога не е ремонтиран.

Валентина Канина, на 28 години, Петрозаводск
Със съпруга ми имаме парцел, върху който строим къща. Все още не живеем там, но редовно косим тревата, за да не растат плевели. За косене съпругът ми използва тример, а аз трябваше да събирам зелените с гребло. Обикновено ми отне много време и усилия за почистване на 10 декара морава. Затова решихме да си купим вентилатор. Цената на модела Champion GB 226 ни се стори доста достъпна. Такъв инструмент борави с тревата много бързо и ефективно. Днес прибирането на трева не ми е трудно. Надявам се този шампион да оправдае времето, когато имаме писти.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство