Ryobi rbv26b 3002353 прахосмукачка с бензинов вентилатор

Установяването и поддържането на реда в района около селската къща, и особено в градината, притеснява всеки собственик, живеещ на земята си. Дори през лятото, ако прахът остане по пътеките, след дъжда той се превръща в мръсотия, която не може да не развали настроението. И вече през есента, ако поне малък брой дървета растат на вашия сайт, тогава блокирането от листа, игли и свързани растителни остатъци ви е гарантирано. Как да се отървем от него без много усилия и в същото време да почистим тревните площи и цветните лехи от растителни остатъци, в които различни вредни насекоми се стремят да зимуват удобно? И по време на дълга снежна зима, освен всичко, бих искал пътеките, верандата и терасите да се почистват лесно и бързо от сняг.

Най-интересното е, че един инструмент е идеален за решаване на всички тези проблеми - въздушен вентилатор. Тези устройства се появиха сравнително наскоро, но броят на феновете им расте неконтролируемо, въпреки че някои смятат, че вентилаторите са просто поредната играчка за възрастни. Разбира се, може да има духалка и играчка, но трябва да признаете, че справянето с неприятни и трудни проблеми е по-добре от това да страдате от тях и постоянно да се оплаквате от тяхното присъствие.

Духалки за жени и мъже

Вероятно основната разлика между различните модели вентилатори е типът задвижване, използван за работа. Прави се разлика между електрически и бензинови вентилатори.

Изглежда, че електрическите модели вентилатори са специално измислени за женските ръце - те са компактни и удобни, доста леки по тегло, лесни за използване, не е необходимо да използват допълнителни бензинови и маслени смеси. Освен това подобни модели са доста безшумни и не вредят на екологичната система на вашия сайт.

Внимание! Недостатъкът, свързан с използването на електрически вентилатори, е очевиден - такива устройства са здраво свързани с електрически контакт и ще изискват поне закупуване на висококачествен удължителен кабел, който ще трябва да се носи навсякъде.

Бензиновите вентилатори, ако могат да се нарекат играчки, са само за силния пол. Всъщност моделите с бензинови вентилатори са много по-тежки от теглото си. Но не е само това. За да стартирате бензинови вентилатор, имате нужда поне от най-минималните, но познания за технологиите. Това ще изисква редовна работа по поддръжката със специални материали. А шумът от работата на бензиновия вентилатор е толкова силен, че използването на слушалки е силно препоръчително. Въпреки това, повечето мъже все пак ще изберат бензинов вентилатор поради неговата мощ, гъвкавост и мобилност. Освен това няма нужда да бъдете обвързани с електрически проводник, което е особено важно, ако изведнъж се наложи да използвате вентилатора там, където изобщо няма електричество или има чести прекъсвания с него. Бензиновите модели също ще могат да се справят с почти всяка задача, която им е възложена, и да работят толкова дълго, колкото е необходимо, без много прегряване.

Поради тази причина професионалните работници обикновено избират бензинови вентилатори за работа. Освен това, за удобна работа, съвременните бензинови модели са оборудвани с антивибрационна система, която значително намалява вибрациите от работещ двигател.За по-мощни вентилатори, които се отличават с по-голямото си тегло, е предвидена система от специални държачи под формата на раница, с помощта на която уредът лесно се фиксира на раменете и, намалявайки натоварването на ръцете, ги освобождава за работа.

Духалки Ryobi

Продуктите на Riobi предизвикват противоречия както сред професионалистите, така и сред обикновените потребители на градинско оборудване. Започвайки дейността си в Япония през 1943 г. като производител на отливки за японската индустрия, днес Ryobi е специализирана наведнъж в три области - производство на печатни машини, прецизно леене и строителни и градински инструменти.

Коментирайте! През 1999 г. Ryobi сключва лицензионно споразумение с международната компания TTI и произвежда повечето от строителните и градински инструменти в Китай.

Може би поради тази, а може би и по друга причина, качеството на инструмента често предизвиква критики от страна на потребителите и отзивите за оборудването на Ryobi далеч не винаги са положителни.

Независимо от това, бензиновите инструменти на Ryobi са доста надеждни. В допълнение, най-новите модели Ryobi включват разнообразни иновации, които позволяват на вентилаторите Ryobi да се конкурират по производителност и понякога дори да надминат някои известни европейски колеги.

Модел Ryobi rbl26bp

Бензиновият вентилатор Ryobi rbl26bp е мощен инструмент за почистване на градини и е част от поредица от висококачествени домакински продукти под марката PowrXT, разработена през 2013 година. Какви са предимствата на тази технология Ryobi?

  • Двигателят принадлежи към категорията Heavy Duty и има подобрена производителност с двуносещ колянов вал, който може да достави висок въртящ момент и мощност.
  • Технологията намалява емисиите от двигателя до почти 49% под стандартното, което е от полза за околната среда при работа с вентилатора.
  • Ергономична рамка на раницата с херметична задна подложка, която балансира уреда и улеснява дългосрочната работа на вентилатора.
  • 3 години гаранция на вентилатора.
  • Допълнителни функции, които обикновено се намират само в професионални модели вентилатори.

Всички основни технически характеристики на този вентилатор са изброени в таблицата по-долу. Заслужава само да се отбележи фактът, че резервоарът му за газ е направен от полупрозрачен материал и това улеснява контрола на нивото на разход на бензин.

Важно! Всички основни устройства за управление на вентилатора са разположени директно върху дръжката за по-голяма лекота на използване.

 

Ryobi rbl26bp 3001815

Ryobi rbl42bp 3001879

Ryobi rbv26b 3002353

Мощност на двигателя к.с. / kW

0,9 / 0,65

2,5 / 1,84

1 / 0,75

Функции, тип устройство

Духа, раница

Духа, раница

Духане, засмукване, смилане, с презрамка

Обем на двигателя, кубични метри см

26

42

26

Максимална скорост на въздуха, m / s / km / h

80,56 / 290

83 / 300

88 / 320

Максимален обем въздух / производителност кубичен метър / час

660

864

768

Тегло, кг

5,5

8

6,7

Обем на резервоара за газ, л

0,25

0,5

0,4

Модел Ryobi rbl42p

Според политиката на компанията дори този мощен бензинов раница вентилатор Ryobi rbl42bp принадлежи повече към домакинските инструменти, но в същото време принадлежи към същата премиум серия PowrXT като предишния модел.

Но техническите му данни, които можете да видите в горната таблица, са впечатляващи. Тази висока производителност на вентилатора от 864 кубически метра на час е постигната чрез комбинация от мощност на двигателя и интелигентен дизайн на свитъка и вентилатора. Вентилаторът Ryobi rbl42bp има само един завой, докато повечето подобни модели имат два. Резултатът е по-малко мощност и спад на въздушния поток.

Внимание! По отношение на производителността, този Ryobi е тестван, за да надмине други по-скъпи и професионални модели вентилатори.

Ryobi rbv26b

Основната характеристика на бензиновия вентилатор Ryobi rbv26b с код 3002353 е, че той също е прахосмукачка и хеликоптер.

Най-удобно е да го използвате първо като вентилатор, издухване на листа и други растителни остатъци на купчини, след това превключете режима на засмукване и съберете всички отломки в доставената 50-литрова торба. И от торбата вземете готов смачкан материал и го използвайте за производството на органичен тор или за компост. Ryobi rbv26b има съотношение на смачкване 12: 1 за растителни отпадъци.

Внимание! Едно от предимствата на този модел вентилатор е наличието на система за контрол на постоянна скорост под товар.

Прегледи на работа

Тъй като бензиновите вентилатори Ryobi се появиха сравнително наскоро на руския пазар, все още има малко отзиви за тези агрегати, но като цяло продуктите представляват интерес.

Дмитрий, на 32 години, Липецк
Миналата година купихме вентилатор Ryobi rbl42bp и, честно казано, дори не очаквахме да е толкова мощен агрегат. Самият Ryobi ми е непознат, никога преди не съм купувал нито един от продуктите му. Жена ми хареса, че вентилаторът има половината от вредните емисии. Е, обичам, че той успява да изкара дори парчета плочки и тухли от пътя. На поляната той мете, макар и с мъка, мокри листа, за които според слуховете не е подходящ нито един вентилатор. Тежък апарат и шумен, разбира се, но работи като звяр и си заслужава.
Майкъл, на 26 години, Волоколамск
Обичам тези устройства и тук не можах да мина покрай тях, когато видях пулверизатора-прахосмукачка Ryobi rbv26b в продажба. В дачата, вместо да владее метла, той бързо помете всичко на няколко купища, засмука го и в кошчето за боклук. Ryobi се справя добре с игли и шишарки, но няма да смаже всичко, а само тези, които вече са се отворили. Но аз наистина не се нуждая от този боклук, но родителите ми, от друга страна, ако искат да го използват по предназначение, тогава функцията за раздробяване ще бъде полезна.

Заключение

Такива интересни устройства за улесняване на работата в градината и на двора, като вентилатори, не могат да не предизвикат любопитство. И което е интересно, доста бюджетните модели също вършат добра работа на своите задължения. Затова разгледайте по-отблизо този нов продукт, може би и те ще ви заинтересуват.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство