Градинска прахосмукачка Bosch: преглед на модела, ревюта

Уморихте ли се да измивате издуханите от вятъра листа всеки ден? Не можете да ги премахнете в гъсталаците на растенията? Изрязали ли сте храстите и трябва ли да накълцате клоните? Така че е време да си купите прахосмукачка за градински вентилатор. Това е многофункционален механизъм, който може да замени метла, прахосмукачка, машина за смилане на боклук.

Класификация на вентилатора

Сърцето на всеки вентилатор е двигателят. По начина, по който се храни, те се отличават:

  • електрически мотор, който при някои модели работи от електрическата мрежа, при други - от батерия; обикновено малки участъци се отстраняват с такъв вентилатор;
  • бензиновият двигател е по-мощно устройство, което може да покрива големи площи.

Внимание! По-екологични са електрически вентилатори.

Те не тровят въздуха с отработени газове, безшумни са по време на работа и могат да се използват както на открито, така и за почистване на закрито.

Сред многото компании, които произвеждат градинско оборудване, се откроява групата компании Bosch - един от най-големите производители. Неговото мото е „технология за цял живот“, поради което всичко произведено от нея е с най-високо качество. Това са градинските вентилатори и прахосмукачки от Bosch, някои от моделите, които ще разгледаме по-долу.

Духалка Bosch alb 18 li

Тази бюджетна опция, използвана за почистване на малки площи от боклук, се отличава не само с ниската си цена, но и с ниското си тегло, само 1,8 кг. Ще бъде много лесно да работите с такова устройство, особено след като то не е свързано към електрическата мрежа чрез проводник, тъй като се захранва от батерия. Неговият тип е литиево-йонна. Отнема 3,5 часа, за да се зареди напълно батерията от мрежата. Пълното зареждане ще продължи 10 минути. Изглежда, че е малко. Но при скорост на въздуха, духащ до 210 км / ч, значителна площ може да бъде почистена от отломки през това време. Духалката Bosch alb 18 li е много удобна за работа, благодарение на дръжката с мека подложка, тя осигурява пълен комфорт.

Внимание! Тръбата за издухване на този електрически градински уред е подвижна за лесно съхранение.

Градинска прахосмукачка Bosch als 25

Това е мощно устройство с 2500 W мотор. Той е способен да почиства големи площи. Високата скорост на издухване на въздуха - до 300 км / ч дава възможност бързо да се справите с тази задача. Скоростта на издухване се регулира лесно и може да се настрои в зависимост от задачата.

Внимание! Това мощно устройство се справя с упорита и мокра зеленина с лекота.

Презрамката има подплатена подложка. Това улеснява задържането на устройството с тегло около 4 кг. Вентилаторът Bosch als 25 е многофункционален. Може да се използва и като прахосмукачка или изхвърляне на боклук.

При раздробяване обемът на отпадъците се намалява 10 пъти.

Градинската прахосмукачка Bosch als 25 се нарича устройство за мулчиране, тъй като натрошените отпадъци са отлични като мулч. За лесно справяне с тази задача Духалката Bosch als 25 има просторна чанта, снабдена с удобен цип и втора дръжка, с която ще бъде много лесно да изпразните тежката чанта.

Вентилатор Bosch als 30 (06008A1100)

Мощният 3000W мотор се захранва от мрежата, така че времето за работа е неограничено. Вентилаторът Bosch als 30 има висока скорост на издухване на въздуха, бързо ще се справи с всякакви отломки, ако е необходимо, ще го смачка и събере в торба с вместимост 45 литра. Прахосмукачката за градински вентилатор bosch als 30 тежи 3,2 кг, а с оборудването за прахосмукачката малко повече - 4,4 кг. Две удобни регулируеми дръжки и презрамка за рамо правят вашата работа удобна.

Bosch als 30 (06008A1100) е лесен за конвертиране.За да направите това, просто сменете приставките и прикрепете торбата за отпадъци.

Духалка Bosch 36 ли

Това леко акумулаторно устройство успешно ще издуха всички отпадъци на правилното му място. Скоростта на издухване на въздуха до 250 км / ч прави това възможно. Модел 36 li може да работи без презареждане на батерията до 35 минути. Отнема час и половина, за да бъде литиево-йонната батерия готова и напълно заредена. 36 li е лек модел, с тегло 2,8 кг. Лесно и удобно е да работите с него.

Лесните за използване електрически вентилатори от прахосмукачки Bosch правят почистването на падналите листа и клони лесно и без усилие.

Отзиви

Ирина, на 44 години, Вологда
Засаждам много рози. Постоянно се сблъсквам с проблема с прибирането на листата между трънливите храсти. Преди това дори дебелите ръкавици не спасяваха от драскотини. Купих прахосмукачка с вентилатор ALS 25, произведена от Bosch. Много удобно устройство не само издухва всички листа, но и ги смачква, като ги събира в торба. Обикновено ги хвърлям в купчина компост и след гниене оплождам розите.

Игор, на 28 години, Курск
Всяка есен моята сутрин започваше с метенето на градинските пътеки от падналите листа. Привидно простата работа отне много време. Видях градински вентилатор на съседа. Тя се справяше толкова добре с боклука, че искаше да си купи такъв. Избрах Bosch ALS 30. В началото работеше добре, но функцията на прахосмукачката все още е доста слаба. За да не претоварвам чантата, се опитвам да не пълня чантата напълно.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство