Чудо лопата Торнадо

ОТ лопата чудо Не са много познати, но сред запалените градинари това е търсено. Инструментът се състои от две части вилици. По време на работа подвижният сегмент повдига почвата със зъби и я разхлабва срещу щифтовете на неподвижната част. Сега ще разгледаме как изглежда прекрасна лопата Tornado, както и ръчен култиватор от тази компания.

Запознаване с инструмента

Ако някой вече има у дома лодка с чудо Mole или Plowman, тогава можете да видите, че дизайнът на Tornado практически не се различава. Компанията произвежда много различни инструменти за домакинска работа. Лопата и ръчен култиватор са предназначени за разрохкване на почвата, както и за отстраняване на корените на плевелите.

Лопатата Tornado намалява усилията, необходими за изкопаване на почвата с 10 пъти. В тази връзка има по-малко напрежение в мускулите на долната част на гърба. Това се постига поради факта, че при издигане на земята силата трябва да бъде насочена надолу, а не нагоре, както е при байонетната лопата. Инструментът отдавна е оценен от възрастните хора и сега е станал популярен сред младото поколение градинари и градинари.

Чудодейният инструмент Tornado ви позволява да разхлабите дори твърда или суха почва на дълбочина 23 см. За един проход получавате готово легло с ширина около 50 см, но не повече. Такива резултати се дължат на ограничението на работната част на лопатата. Ако имате нужда от легло с по-голяма ширина или копаете градина, тогава необходимият брой ленти преминават през рипъра.

В допълнение към разрохкването на почвата, вилата издърпва корените на плевелите на повърхността. Освен това зъбите не ги нарязват на парчета, а се отстраняват цели, което предотвратява по-нататъшното размножаване на растителността в градината.

Важно! С лопата Tornado можете да разхлабите девствената почва, при условие че тя не е обрасла с житна трева.

Чудодейният инструмент Tornado се състои от три основни части: работни вилици, неподвижна рамка с вилици, задни и предни ограничители и дръжка. Инструментът е лесен за разглобяване и сглобяване. Лопатата е компактна при разглобяване. Можете да го вземете със себе си в дачата в чантата си. В случай на повреда, резервна част може да бъде закупена в сервиз или направена от вас сами.

Действие на чудотворната лопата Торнадо

Не е необходим много опит, за да използвате лопатата Tornado. Основната работна единица е стоманена рамка с подвижни вилици. Зъбите на двата елемента са разположени един срещу друг. Когато щифтовете на противоположните вилици се сближат, почвата върху тях се натрошава на малки парченца.

Трябва да започнете да копаете почвата с лопата с вертикална инсталация на рязането. В това положение зъбите на работещите вилици потъват в земята. Разбира се, за да направят това, трябва да им се помогне чрез натискане на краката им, докато лентата на задния габарит докосне земята. Освен това остава да дръпнете дръжката към себе си, като постепенно натискате надолу. Опирайки се на задния ограничител, работните вилици ще се изкачат нагоре, повдигайки слоя земя и унищожавайки го срещу контра зъбите на неподвижната рамка. След това лопатата се премества обратно в нова зона и действията се повтарят.

Важно! Необходимо е да се изкопае земята с лопата Торнадо, движейки се назад по площадката, тоест с гръб напред.

Лекари за чудо лопатата

Лопатата Tornado отдавна е придобила популярност сред летните жители. Интересното е, че много лекари също говорят положително за този инструмент. Спомнете си как се извършва копаене с байонетна лопата. В допълнение към усилията на краката се поставя голямо натоварване на гръбначния стълб и тазобедрената става. Това е особено неприемливо за хора, които имат сколиоза и други подобни заболявания. Лопатата-чудо не изисква човек да се навежда към земята и да повдига почвата, за да я обърне.Достатъчно е само да наклоните дръжката към себе си, докато гърбът остава равен.

Във видеото лекарите говорят за чудодейната лопата:

Защо си струва да смените байонетната лопата на Торнадо

А сега, като обобщение, нека разгледаме защо байонетният инструмент трябва да бъде променен на Tornado:

  • скоростта на разрохкване на почвата се увеличава до 2 декара за 1 час;
  • работата като инструмент е по силите на възрастните хора, жените и юношите;
  • фабрично изработеният рипер е доста лек, поради което е лесно да го носите из градината;
  • вилата ефективно премахва корените на плевелите, без да ги нарязва на парчета;
  • изкормвача може да работи на труднодостъпни места.

Има много повече предимства, но е важно да се вземе предвид основното предимство на Tornado пред байонетна лопата: риперът намалява натоварването на гръбначния стълб с 10 пъти и улеснява работата в градината.

Култиватор Tornado

В допълнение към чудотворната лопата, фирмата Tornado произвежда и доста интересен култиватор - ръчен култиватор. Състои се от централен прът. Той има Т-образна дръжка в единия край и остри зъби срещу часовниковата стрелка в другия. Всички елементи са свързани с болтове.

Култиваторът е предназначен за разрохкване на почвата до дълбочина 20 см. Удобно е да работите с инструмента около дърветата, под клоните на храстите и дори можете да изкопаете дупки за засаждане на растения. Увитите със спирала зъби перфектно издърпват корените на плевелите от земята. Летните жители са приспособили култиватора за проветряване на тревата, събиране на сухи листа и трева.

Дължината на култиватора Tornado може да се регулира според височината на работника. За това производителят е измислил устройство за регулируем централен прът. Тръбата има поредица отвори. Трябва само да вземете един от тях и да фиксирате щангата.

Преди да започне работа, култиваторът се поставя със зъбците на земята. Освен това дръжката се накланя наляво, след което се извършва въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка. Острите зъби лесно се гмуркат в почвата, разхлабват я и навиват корените на тревата. Без да върти дръжката назад, култиваторът се изважда от земята и след това се пренарежда на ново място, където процесът се повтаря отново.

Отзиви

Сега е моментът да прочетете отзивите на хора, които отдавна работят с такива рипъри.

Татяна Николаевна, на 57 години
Първата ми покупка беше чудодейната лопата Tornado. Изобретението отговори на всичките ми очаквания, въпреки че все още се чувствам уморен. Купувах култиватора едва миналата година. За тях е по-удобно да разхлабят почвата в градината около овошките.
Владимир, летен жител, с. Ревякино
Всички мои градински инструменти са от производителя Tornado. Лопатата чудо някак не ме устройваше. Но винаги взимам със себе си ръчен култиватор, когато трябва да разхлабя земята в леглата или в градината под дърветата. Тази пролет дори се опитах да превъртя дупките за засаждане на ягоди. Получи се страхотно.
Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство