Електрическа градинска прахосмукачка Zubr 3000

Поддържането на градински парцел чист е доста трудно, ако под ръка няма удобен и продуктивен градински инструмент. Ето защо традиционните метли и гребла се заменят с иновативни вентилатори и прахосмукачки, които бързо и лесно се справят с листа, трева и отломки. Цената на такъв инвентар е доста достъпна, но изборът на конкретен модел на инструмент може да бъде труден. Така че, за потенциални купувачи, ние ще ви разкажем за предимствата и недостатъците на вентилаторите с електрически двигател, ще разберем принципа на тяхната работа. Вентилаторът Bison е доста популярен сред купувачите, затова например даваме описание на този евтин, но висококачествен модел.

Предимства и недостатъци на електрическите градински прахосмукачки

Съвременните вентилатори ви позволяват много бързо да събирате отломки от площадката и да почиствате тревата, пътеките без много физически усилия. Работата на градинския инструмент се основава на използването на силен въздушен поток, който не само издухва листата, но също така има благоприятен ефект върху тревната растителност, обогатявайки я с кислород.

Всички модели градински вентилатори се различават предимно по типа на двигателя. Можете да закупите инструмент, който работи от електрическата мрежа или от бензинов двигател. Всеки от тези видове градински инструменти има предимства и недостатъци, които трябва да знаете.

Градинските прахосмукачки с електрически мотор са по-чести в битовата употреба, отколкото бензиновите колеги. Това се дължи на следните предимства:

 • Електрическият градински вентилатор е много по-лек от бензиновата версия. Теглото му е само 2-5 кг, докато оборудването с гориво, равно на мощност и функционалност, тежи около 7-10 кг.
 • По-малките размери на електрическия вентилатор го правят удобен за използване.
 • По време на работа електрическият вентилатор не отделя вредни вещества.
 • Относително ниското ниво на шум и липсата на вибрации правят работата с градинския инструмент удобна.
 • Относително ниската цена позволява на всеки да закупи градински инструменти.

Наистина е удобно да работите с електрическа духалка. Той е лек и компактен, но има някои неприятни нюанси при използването на електрически модели:

 • Наличието на кабел не позволява на работника да се отдалечи твърде много от източника на захранване.
 • Дължината на шнура не само ограничава движението, но и създава нуждата да внимавате да не се заплитате.
 • Предпоставка за работата на градински вентилатор е наличието на електрическа мрежа, което означава, че няма да бъде възможно използването на инструмента на полето.
 • Разходите за плащане на електроенергия могат значително да надхвърлят разходите за закупуване на гориво за почистване на еднаква площ от обекта.

Преди да купите, трябва внимателно да проучите всички предимства и недостатъци на електрическите вентилатори, да оцените обхвата на бъдещата работа и ако сайтът не е твърде голям и достъпът до електричество не е ограничен, тогава трябва да отдадете предпочитание на електрическия инструмент , което ще направи работата по-удобна.

За да определите кой тип инструмент все още ще бъде по-удобен за използване в един или друг случай, можете да гледате видеоклип, който ясно показва ефективността на различни видове градински вентилатори:

Принцип на работа на електрическия вентилатор

Повечето градински електрически прахосмукачки работят в няколко режима едновременно:

 • Режимът на издухване почиства тревата и пътеките, като отмива праха, листата и тревата с мощна струя въздух.
 • Режимът на прахосмукачка ви позволява да събирате отпадъци в специална торба за последващо изхвърляне. Тази функция е особено търсена сред съвременните собственици, тъй като събраната зеленина не трябва да се опакова на ръка.
 • Функцията нарязване позволява допълнителна обработка на събраната зеленина. Растителността на фината фракция запълва най-гъсто торбата за боклук.
Важно! В зависимост от функционалността на даден модел, дизайнът на вентилатора може да се различава.

Дизайнът на най-сложния градински вентилатор-прахосмукачка може да се види на снимката:

Заслужава да се отбележи, че някои вентилатори са толкова мощни, че могат да нарязват не само трева и зеленина, но и малки клони, шишарки, кестени. Капацитетът на чантата и мощността на електродвигателя зависят от характеристиките на конкретен модел.

Важно! Електрическият градински инструмент и удължител трябва да имат траен кабел с влагоустойчиво и устойчиво на абразия покритие.

Според вида употреба, градинските вентилатори могат да бъдат ръчни, монтирани, раници или колела. Специалните закрепващи устройства много улесняват работата и освобождават ръцете на работника.

Важно! Градинските прахосмукачки на колела са по-малко маневрени от другите вентилатори.

Компанията Zubr е лидер в производството на градински инструменти

Когато дойдете в някой магазин за градински инструменти, със сигурност ще видите инструментите, произведени от компанията Zubr. Тази руска марка е широко известна не само в местните пространства, но и в чужбина. Продуктовата линия Zubr включва ръчни и електрически инструменти. Основното му предимство е надеждност, практичност и достъпна цена.

При създаването на градински инструменти служителите на компанията се основават на дългогодишния си опит и съвременните тенденции. В най-голямата лаборатория всяка единица и оборудване като цяло преминават пълен набор от тестове. Марката Zubr ежегодно представя своите продукти на чуждестранни форуми, където демонстрира своите постижения и подчертава иновациите на чуждестранни колеги. Много от собствените разработки на компанията са патентовани днес.

Компанията Zubr следи качеството на своите продукти на всички етапи от производството си. Надеждните продукти от тази марка са широко достъпни за руснаците поради лоялната ценова политика на предприятието.

Градинска прахосмукачка на фирма Zubr

В продуктовата линия на предприятието Zubr можете да намерите само един модел градинска електрическа прахосмукачка: ZPSE 3000. Инженерите на компанията са вложили всички най-добри качества в тази разработка:

 • мощността на градинския инструмент е 3 kW;
 • теглото му е само 3,2 кг;
 • максимален обем на издухания въздух 810 m3/ час;
 • скорост на изходящия въздух 75 m / s.
Важно! Съвсем наскоро компанията Zubr произвежда по-малко мощен модел градинска прахосмукачка ZPSE 2600, но днес този тип инструмент е премахнат от производството, тъй като при еднаква цена той отстъпва по характеристики на ZPSE 3000.

Градинската прахосмукачка Bison е много компактна и лека. Снабден е с три най-важни функции наведнъж: той може да издухва постелята, да я смила и да я събира в просторна торба за боклук, чийто обем е 45 литра. Работата с такова оборудване е изключително проста и лесна. Прахосмукачката на вентилатора може да се справи с есенна зеленина, клони на дървета, треви. Инструментът успешно ще почисти пътеките от прах и малки камъни, ще премахне мръсотията от тревата през пролетта, след като снегът се стопи.

В допълнение към отличните си технически характеристики, електрическата градинска прахосмукачка има някои специални предимства:

 • Обемната торба ви позволява да събирате много отпадъци наведнъж, без да се притеснявате да ги изпразвате често.
 • Възможността за регулиране на въздушния поток ви позволява да изберете най-удобния режим за работа при специфични условия. Работният обхват на вентилатора може да се регулира от 160 до 270 км / ч, докато скоростта на електродвигателя ще бъде съответно 8 и 15 хиляди оборота в минута.
 • Всички събрани растителни отпадъци могат да бъдат смачкани от вентилатора-прахосмукачка 10 пъти.
 • Телескопичната тръба позволява градинският инструмент да се регулира според височината на работника.
 • Към вентилатора е включена презрамка за през рамо.
 • Телескопичната тръба е снабдена с две колела, които ви позволяват да не държите инструмента в ръката си, а да го поддържате на повърхността на моравата.
 • Телескопичната тръба на вентилатора се състои от две дюзи наведнъж. Единият от тях с по-малък диаметър е предназначен за продухване, а вторият по-широк разклонител служи за засмукване.

Дизайнерите на компанията Zubr обърнаха специално внимание на ергономичността на градинските инструменти. И така, вентилаторът за прахосмукачка Zubr ZPSE 3000 е снабден с основна и допълнителна дръжка, така че работникът, ако е необходимо, да държи инструмента с две ръце наведнъж.

Важно! Електрическата градинска прахосмукачка Bison е оборудвана с къс кабел, така че трябва да се запасите с удължителен кабел, за да свържете захранването.

Градинският вентилатор е оборудван с допълнителен държач за кабел, който държи щепсела на място. Това се прави, така че кабелът да не се изключва от мрежата при изтегляне.

На гърба на прахосмукачката има малък лост, който отговаря за режима на работа на градинския инструмент. Ако е необходимо, просто го превключете, като промените режима на продухване в режим на засмукване.

Важно! Режимът на смилане се активира автоматично, когато прахосмукачката е включена. Не е възможно да се използва само прахосмукачка без смилане.

Чантата, пълна със смачкана постеля, се почиства много лесно, но трябва да се отбележи, че материалът на торбата е дишащ и можете да видите малко прах по време на работа. Много потребители приписват тази функция на недостатъците на вентилатора, но трябва да признаете, че тя не е критична за работа на открито. Като цяло, съдейки по рецензиите и коментарите на потребителите, градинската духалка-прахосмукачка Bison няма съществени недостатъци, така че можем спокойно да говорим за нейната висока надеждност, качество, лекота на работа и поддръжка.

Струва си да се отбележи, че дизайнерите на компанията Zubr също са се погрижили за удобството да съхраняват оборудването си. В сгънато състояние дължината на градинската прахосмукачка е само 85 см. Компактният вентилатор лесно се побира в специален калъф с ключалка и ще бъде практически невидим на рафта в килера.

Разходи и гаранция

За много собственици на домакински парцели, прахосмукачката Zubr ZPSE 3000 е най-добрият вариант за градински инструмент, тъй като има отлични характеристики и ниска цена. Така че, предложеният модел ще струва на купувача само 2,5 хиляди рубли, докато цената на вентилатор с чуждестранно производство с еднакви характеристики ще бъде около 7-10 хиляди рубли.

Производителят е осигурил висококачествено сглобяване на градински инструменти. Ето защо вентилаторът има най-дълъг гаранционен срок: 3 години. Но, както показва практиката, експлоатационният живот на инструмента е много по-дълъг от гаранционния период.

Заключение

Ако решите да закупите прахосмукачка за градински вентилатор, тогава трябва внимателно да проучите моделите на този градински инструмент на пазара. Много производители на известни марки неразумно завишават цената на своите продукти, докато местните производители предлагат не по-малко функционални и надеждни модели. Добър пример за руско градинско оборудване е прахосмукачката за бизони за листа и отпадъци. Цената на този градински вентилатор е достъпна за всеки. В същото време инструментът позволява в продължение на много години ефективно премахване и обработка на листа, трева и клони без много усилия.

Отзиви

Анатолий Власов, на 52 години, Сургут
В моята малка работилница всеки ден върша ключарска работа и почистването на дървени стърготини е остър проблем за мен. Трудно е да премахнете мръсотията с обикновена метла и домакинската прахосмукачка не може да се справи с стърготините. Продавачът на строителния пазар помогна за решаването на проблема. Той посъветва да си купите евтина и надеждна прахосмукачка Bison. Всъщност той събира дървените стърготини много ефективно в специална торба, докато работи много тихо и не замърсява въздуха. В работилница това решение беше просто перфектно. Разбира се, трябва да използвате вентилатор и в градината. Издухва безпроблемно каменните площи и пътеките, прахосмукачката събира суха трева и листа. Купихме „бизон“ само за 45 долара и той работи при нас всеки ден, седем дни в седмицата, така че сме много, много доволни от покупката.
Ангелина Самойлова, 33 г., Салск
Вилата се намира недалеч от гората и цялата зеленина през есента лети при нас като вдовици. Събирането му с гребла е много трудно и досадно, тъй като обемите растителни остатъци са значителни. По примера на съседите си те си купиха електрическа духалка и прахосмукачка Zubr миналата година. С нея почистването на сайта се превръща в ваканция, целият процес на събиране на зеленина отнема не повече от час. Летните инструменти също се използваха през лятото за прибиране на окосена трева. Прахосмукачката на вентилатора е достатъчно малка и лека, за да може дори тийнейджър да я използва.
Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство