Бензинова косачка за трева: рейтинг на най-добрите модели

Косачките за косачки отдавна са в услуга на комунални услуги, а също така са търсени от собствениците на селски къщи. Изборът на модел зависи от обработваната площ. Ако голяма площ се намира далеч от дома, тогава самоходна бензинова косачка ще бъде най-доброто решение на проблема с косене на трева.

Характеристики на устройството на самоходни косачки

Комфортът от използването на самоходна косачка за трева е, че не е необходимо да се бута пред вас, докато работите. Автомобилът се движи сам, а операторът само го насочва в правилната посока. При самоходните косачки въртящият момент от бензиновия двигател се предава на колелата. Благодарение на това техниката може да се контролира от човек, който няма голяма физическа сила.

Важно! Бензиновите косачки за трева имат впечатляващо тегло. Самоходната функция помага да се справите добре с машината, без да полагате прекалено много усилия.

Всички самоходни модели са разделени на две групи:

  • Косачките със задно предаване не се плъзгат. Автомобилите се характеризират с висока проходимост, отлично возене по неравности и дупки.
  • Косачките с предно предаване са по-маневрени, но се нуждаят от равен терен за добро возене. Машините са удобни за използване на тревни площи, където има дървета, цветни лехи, тротоари и други препятствия.
Важно! Много косачки с предно задвижване са оборудвани със задна кошница за косене. Отзивите на много потребители казват, че когато колекторът се напълни, центърът на тежестта се измества. Предните колела започват да се повдигат по време на шофиране и операторът трябва да положи допълнителни усилия за управление.

Произвеждат се самоходни бензинови косачки с метални и пластмасови тела. Към пластмасата са добавени компоненти, за да се увеличи нейната здравина. Този корпус е устойчив на корозия, не избледнява на слънце и е лек. Но дори и най-трайната пластмаса не издържа на силни удари. И често се случват, когато ножът грабва камъни на тревата.

Най-надеждната е бензиновата косачка с метален корпус. Освен това алуминиевите сплави имат дълъг експлоатационен живот. Стоманеният корпус е корозивен и по-тежък.

Ширината на протектора на бензиновата косачка зависи от модела. За битови нужди е оптимално да изберете модел, при който този показател е в диапазона 30–43 см. Професионалните самоходни косачки са предназначени за косене на големи тревни площи. Естествено, ширината на коловоза им се увеличава с повече от 50 см.

Внимание! Размерът на колелото е важен параметър. Широкият протектор причинява по-малко щети на тревната трева.

Когато избирате самоходна косачка за трева, трябва да вземете предвид нейните характеристики. Има модели, снабдени с функция за мулчиране. Характерно е за всяка косачка да има определен брой превключващи стъпки, които регулират височината на косене на зелената растителност. Колекционерите се предлагат както в твърд, така и в мек вид. Пластмасовата кошница се почиства по-лесно, а торбата от плат е лека.

Предлагат се и колектори за трева със и без индикатор за пълнота. Първият вариант е по-удобен, тъй като операторът не трябва да спира машината често, за да проверява кошницата.

Важно! Професионалните косачки са оборудвани с мощен бензинов двигател, който вдига много шум по време на работа. Слушалките обикновено са включени в тези машини.

Видеото предоставя общ преглед на самоходна косачка за изрязване на висока растителност:

Рейтинг на популярните бензинови косачки за трева

Нашият рейтинг се основава на обратна връзка от потребители, които са определили най-добрата бензинова косачка за себе си по отношение на производителността и други параметри.

Самоходен модел Husqvarna R 152SV

Класирането на популярността се оглавява от автомобил със задно предаване, който с право може да се нарече бижутерия. Косачката маневрира перфектно върху тревни площи със сложни геометрични форми. Максималната скорост на шофиране е 5 км / ч, но плавното регулиране позволява на косачката да стигне до цветните лехи с деликатна растителност и храсти.

Самоходната косачка е оборудвана с бензинов двигател с мощност 3,8 конски сили. Специалното заточване на ножа ви позволява да нарязвате не само трева, но и малки клони, уловени по пътя. Изхвърлянето на трева може да бъде организирано отстрани, отзад или с помощта на ловец за трева. Торбата от плат е предназначена за вместимост от 70 литра. Височината на косене се регулира с осемстепенен превключвател и има диапазон от 3,3 до 10,8 см. Ширината на косене е 53 см. Има функция за мулчиране.

В потребителските отзиви се посочва само един недостатък - понякога дюзата е запушена, през която тревата се изхвърля в торбата.

Мощният Husqvarna LB 448S

На второ място, рейтингът ни за популярност се оглавява от мощен модел с предно предаване, предназначен за честа и продължителна употреба. По отношение на разходите косачката принадлежи към средната категория. Повечето положителни отзиви се отнасят конкретно за двигателя. Бензиновият двигател на производителя на Honda се характеризира с бързо и плавно стартиране.

Нож от силимин издържа на удари срещу камъни, падащи на тревата. Това позволява косачката да се използва в трудни, както и силно замърсени райони. Регулаторът на височината на косене има 6 стъпки. Тревата се изхвърля назад. Има функция за мулчиране. Ширината на рязане е 48 см. Дълбоко шаркираният гумен протектор осигурява надеждно сцепление на земята.

Много потребители смятат липсата на регулатор на скоростта за недостатък, както и за улавяне на трева.

Компактна косачка McCULLOCH M46-125R

Американската самоходна косачка тежи 28 кг. Машината с предно задвижване се характеризира с маневреност, което улеснява заобикалянето на много препятствия по тревните площи и тревните площи. Косачката се задвижва от бензинов двигател с мощност 3,5 конски сили. Двигателят се характеризира с бърз старт. Скоростта е една - 3,6 км / ч и не е регулирана.

Косачката е снабдена с 6-стъпков регулатор на височината на косене с обхват 3–8 см. Коситбата се изхвърля отстрани или се използва 50-литров уловител за трева. Кошницата може да бъде изработена от плат или пластмаса. Ширината на косене е 46 cm.

Сред недостатъците потребителите изтъкват лакомията на маслото, както и липсата на функция за мулчиране. Предимствата се считат за модерен дизайн и достъпна цена.

Прост и евтин HYUNDAI L 4300S

Лека косачка, подходяща за лична употреба. Автомобилът със задно предаване е оборудван с двигател с мощност 4 конски сили. Уредът тежи около 27 кг. Голям плюс е наличието на система за антивибрация и шумопотискане. Лесната за придвижване машина практически не уморява ръцете ви при продължителна работа. Диапазонът на регулиране на височината на косене е 2,5–7,5 см. Режещият елемент е нож с четири остриета. Клапите създават въздушен поток, който хвърля нарязана растителност в торбата от плат.

От положителните качества потребителите изтъкват икономичния разход на гориво, както и лесното и плавно стартиране на двигателя. Основният недостатък е липсата на контрол на скоростта. Маневрената косачка с мощен двигател се придвижва бързо на равна трева, принуждавайки оператора да я издържа.

Супер мощен CRAFTSMAN 37093

Ако рейтингът на косачките за трева е направен по отношение на тяговата сила, тогава този модел ще заеме водеща позиция.Машината е оборудвана с мотор от 7 конски сили. Задвижването на задните колела е още по-голям плюс. С тези характеристики косачката ще обработва без почивка големи площи с труден терен.

Мощният мотор не е пречка за комфортно движение. Контролерът на скоростта позволява машината да бъде съобразена с изискванията на оператора. Големият радиус на колелото допринася за маневреността и минималните щети на тревната трева. Осемстепенното управление за косене ви позволява да зададете височината в диапазона от 3 до 9 см. Ширината на косене е 56 см. Големият уловител за трева е проектиран за 83 литра.

Недостатъкът на потребителите е малкият обем на резервоара за гориво, тъй като 1,5 литра не са достатъчни за такъв мощен двигател. Косачката за трева тежи 44 кг, което също е много. Но машината е самоходна, така че голямата й маса не създава проблеми при работа.

Спорт AL-KO Highline 525 VS

Косачката е с модерен, спортен дизайн. Моделът е оборудван с бензинов двигател с мощност 3,4 конски сили. Благодарение на задвижването на задните колела и големия диаметър на колелата косачката има отлична стабилност на неравни тревни площи. Резниците се изхвърлят отстрани или отзад. Твърдият колектор има капацитет от 70 литра. Голям плюс е наличието на индикатор за пълнота на кошницата. Ножът е с ширина 51 см. Седемстепенното управление за косене има обхват от 3 до 8 см.

Стоманеното тяло се отличава с добра форма, поради което се увеличава въздушният поток, който се хвърля в кошницата за трева. Освен това колата може да се придвижва плътно до всякакви препятствия.

Недостатъкът на потребителите е ниската височина на косене. За такъв мощен двигател този диапазон може да бъде удължен.

Отзиви

Завършвайки нашата оценка, нека прочетем потребителски рецензии на самоходни бензинови косачки.

Анатолий, служител в комунално дружество
Компанията придоби бензиновата косачка CRAFTSMAN 37093 преди две години. Машината е звяр. През работния ден даваме почивка само по обяд. Двигателят не прегрява, той бързо се стартира. Косим без проблеми на всякакви неравни участъци. Често се откриват камъни, но тялото и ножът все още не са пострадали. В косачката е измислено всичко, с изключение на малкия резервоар. Често се налага да зареждаме с гориво.

Никита, собственик на крайградски район
В близост до къщата имам голяма прилежаща площ от 11 декара. Тример Косенето на трева в такава зона е трудно, затова купих косачка за трева McCULLOCH M46-125R. За сезона на използване няма оплаквания. Косачката е лека, удобна и се движи като играчка на поляната.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство