Кое е по-добре да изберете бензинов тример

За собствениците на лятна вила или собствен дом е трудно да се справят без такъв инструмент като тример. От ранна пролет до късна есен е необходимо да се косят площи, които са интензивно обрасли с трева. От всички разновидности бензиновият тример има най-голямо търсене сред потребителите. Това се дължи на мобилността и високата производителност на устройството. Нека да разберем кой е най-добрият модел за домашна употреба и да получим обратна информация за инструмента от потребителите.

Как да направите правилния избор между професионален и домакински тример

Бензиновият тример, както всеки друг инструмент, е създаден за професионална и битова употреба. Глупаво е да избираш единица на ниска цена поради факта, че такива модели обикновено са с ниска мощност и понякога с лошо качество. Евтин тример, закупен набързо, може просто да не се справи с определено количество работа. Не трябва обаче да купувате скъпа професионална единица в резерв, ако обемът на работата не изисква това.

За да изберете правилния бензинов тример, трябва да вземете предвид редица важни нюанси:

 • На първо място, трябва да оцените вида на растителността на вашия сайт., с които бензокосите ще трябва да се бият. Всеки модел с ниска мощност ще се справи с косене на ливадна трева. За справяне с големи плевели, гъста храсти ще трябва да си купи тример с по-висока мощност.
 • Когато избирате бензинови тримери, трябва да вземете решение за очаквания обем работа... Колкото по-голяма е площта, която ще се третира, толкова по-мощна единица ще е необходима. Обемното косене е извън силата на моделите с ниска мощност. Честото охлаждане на прегрял двигател ще намали производителността.
 • Важен показател е релефът на обекта... Ако това е например градина с кът за сядане, ще трябва да косите тревата около дървета, под пейки и на други неудобни места. Тример с извита лента може да свърши тази работа добре.
 • Трябва да се помни, че работещ тример ще трябва да се носи през цялото време.... По тегло инструментът трябва да бъде избран, така че работата с него да е по-малко уморителна. Важно е да обърнете внимание на формата на дръжките. Те трябва да са удобни.
 • В зависимост от модела бензиновият тример е оборудван с двутактов или четиритактов двигател... Първият вариант е по-лесен за поддръжка и ремонт, но по-слаб от неговия аналог.
 • Важен параметър, който изисква внимание при избора на тример, е видът на режещия елемент.... За обикновената трева е достатъчна линия. Храстите и големите плевели трябва да се изрязват с метални ножове. Ширината на една ивица трева по време на косене зависи от размера на режещия елемент.

След като се справихте с всички тези нюанси, трябва да решите кой инструмент да изберете - домакински или професионален.

Важно! Класификацията на бензиновите тримери се определя от характеристиките на инструмента, качеството на продукта и неговата цена.

Характеристики на дизайна на домакински тримери

Всички битови тримери за бензин се захранват от двутактов двигател. Такъв инструмент е най-добрият вариант за даване. Много потребители оставят отзиви в интернет за функционалността на различни домакински модели, което ще им помогне да направят правилния избор.

Нека да разгледаме конструктивните характеристики на битовите тримери:

 • Двигателите за битови тримери обикновено не надвишават 2 литра... от. Понякога има модели с вместимост до 3 литра. от. Инструментът ще се справи със парцел до 10 акра.
 • Почти всички модели тежат по-малко от 5 кг... Трябва обаче да се вземе предвид и обемът на резервоара за гориво, който може да бъде от 0,5 до 1,5 литра. Към теглото на инструмента се добавя пълен резервоар с бензин.
 • Непрекъснатата работа на битовия тример е ограничена до 20-40 минути... Двигателят се нуждае от поне 15 минути за почивка.
 • Ограниченият достъп до системата за управление, разположена на стрелата, създава определени неудобства при управлението... Самите стрели са прави и извити, за да работят в тесни пространства. За по-лесно транспортиране те често се правят сгъваеми.
 • Обикновено инструментът се допълва с допълнителни дръжки с различни форми.... Въдицата или метален нож действат като режещ елемент.
 • Работата на двутактов двигател се извършва от подготвеното гориво... Зареждането се извършва със смес от бензин и моторно масло в съотношение 1:50.

На цена битовите тримери са почти 2 пъти по-скъпи от професионалните модели. Дори жени, юноши и възрастни хора могат да работят като такъв инструмент.

Съвет! По време на покупката трябва да се даде предпочитание на модели с удобно и достъпно разположение на контролните бутони.

Дизайнерски характеристики на професионалните тримери

Повечето професионални домашни тримери се задвижват от четиритактов бензинов двигател. Доста тежък агрегат тежи от 5 до 7 кг без пълния резервоар с гориво, чийто обем варира от 0,5 до 1,5 литра. Отделно от основния резервоар, устройството е оборудвано с допълнителни резервоари. Те са от съществено значение за маслото. Процесът на приготвяне на гориво в професионални единици протича независимо, за разлика от битовите колеги.

Неопитен човек с професионален бензинов нож за 5 часа работа е в състояние да коси 10 декара трева. Покупката на такъв инструмент е оправдана за ферми и предприятия за услуги. Комуналните предприятия използват професионални тримери, за да облагородят тревните площи, а фермерът събира сено за животните.

Дизайнът на професионален бензинов нож е малко подобен на местния си колега. Разликата се крие в оборудването с четиритактов двигател и удължен режещ комплект:

 • В допълнение към металния нож, продуктът е завършен с пластмасови режещи елементи и дискове с различни зъби и остриета.
 • Бабини с найлонова въдица с различна дебелина. Колкото по-мощен е косичката, толкова по-голямо е напречното сечение на въдицата.

За по-лесна употреба, професионалната косачка е оборудвана с колани. Те помагат за удобно фиксиране на уреда на гърба с равномерно разпределение на товара.

Важно! Дългосрочната работа с професионален инструмент е възможна само за силни и издръжливи хора.

Рейтинг на битовите тримери за бензин

След проучване на множество потребителски рецензии беше съставен рейтинг на популярни домакински тримери от различни производители. Сега ще разгледаме най-добрите модели по отношение на цена, качество и производителност.

PATRIOT PT 555

PATRIOT PT 555

На първо място в класацията на битовите бензинорезки е модел на американски производители с вместимост 3 литра. от. Инструментът ще се справи с млад растеж на храсти без никакви проблеми. Благодарение на високата скорост на въртене на режещия елемент, тревата не се увива около шахтата. Лостът за газта на дръжката е снабден с ключалка срещу случайно натискане. Пълният комплект на продукта включва обикновен и кръгъл нож, макара с въдица, мерителна кутия за приготвяне на гориво. Ширина на захващане на ножа - 51 см, обем на двигателя - 52 см³, вместимост на резервоара за гориво - 1,2 л, скорост на въртене на режещия елемент 6500 об / мин.

Huter GGT-1000T

Huter GGT-1000T

Отлични отзиви и 2-ро място в класацията спечели немският модел с вместимост 1 литър. от. Benzokos е незаменим за собственика на домашна градина. Надеждността на продукта се осигурява от твърд задвижващ вал. Благодарение на антивибрационната система, нивото на шума по време на работа е намалено и умората на ръцете е значително намалена.Инструментът е оборудван с двигател от 33 см³ и резервоар за гориво от 0,7 л. Ширина на улавяне на ножа - 25 см, скорост на въртене - 7500 об / мин.

AL-KO 112387 FRS 4125

AL-KO 112387 FRS 4125

Въпреки факта, че бензиновата четка е произведена в Китай, според потребителските рецензии нейният рейтинг се е повишил до 3-то място. Мощната машина ще се справи с косене на големи площи трева и млади храсти. Обемът на резервоара за гориво от 0,7 л ви позволява да работите дълго време без зареждане с гориво. Антивибрационната система намалява натоварването на ръцете по време на работа. Неразделимата лента придава здравина на продукта, но е неудобна по време на транспортиране.

HUSQVARNA 128R

HUSQVARNA 128R

Добър избор за грижа за лятната вила ще бъде бензореза с шведско производство. Напълно оборудван, уредът тежи не повече от 5 кг, което улеснява косенето на трева. Мощност на двигателя 1,1 литра. от. достатъчно за косене на каквато и да е растителност, но е препоръчително да не се използва за растежа на храсти. Телескопичната лента и регулируемата дръжка допринасят за лекотата на използване. Бензиновият резач е оборудван с 28 см двигател3 и резервоар за гориво - 0,4 литра. Ширина на захвата - 45 см, скорост на въртене на режещия елемент - 8000 об / мин.

Видеото предоставя преглед на тримера Husqvarna:

Ехо SRM-22GES U-ръкохватка

Ехо SRM-22GES U-ръкохватка

Потребителските отзиви за японската технология винаги са най-добрите. Мощността на тримера е само 0,91 к.с. от. Инструментът е подходящ за изрязване на малка растителност около къщата и на селската морава. Антивибрационната система, както и малкото тегло на продукта от 4,8 кг, позволява на жените и юношите да работят. Лесното използване се дължи на наличието на система за бърз старт без откат на стартовото въже. Бензокозата е оборудвана с полупрозрачен резервоар за гориво с вместимост 0,44 л, двутактов двигател с обем 21 см3... Ширина на захвата - 38 см, скорост на въртене на режещия елемент - 6500 об / мин.

STIHL FS 55

STIHL FS 55

Завършва нашата рейтинг на бензинови четки известна немска марка с вместимост 1 литър. от. Инструментът се е доказал добре при косене на дебела трева и тръстика в заблатени райони. Системата за бърз старт ви позволява да стартирате двигателя за първи път. След дълги прекъсвания в работата горивото може да се изпомпва с ръчна горивна помпа. Удобството при работа с инструмента е възможно благодарение на регулируемата дръжка с всички вградени контроли. Тримерът е оборудван с 27 см двигател3 и резервоар за гориво - 0,33 литра. Ширина на захвата - 38 см, скорост на въртене на режещия елемент - 7700 об / мин.

Видеото предоставя общ преглед на тримера Stihl:

Потребителски отзиви за бензинови тримери

Потребителските отзиви често са полезни при избора на бензинови тримери. Нека да разгледаме някои от тях.

Евгений, 36-годишен, Иркутск
Много лесна за използване бензинова четка Echo SRM-2305SI. Японците са удобни за носене зад гърба, лекото тегло ви позволява да работите дълго време без умора. Двигателят стартира от първото дръпване и бързо набира скорост. Резервоар за гориво от 0,4 литра е достатъчен за 1 час лека работа. При интензивно косене горивото в резервоара свършва след половин час. Недостатъците са лекият спад в оборотите на двигателя при натоварване и лошото ръководство на потребителя.
Никита, 29-годишен, Хабаровск
Преди година си купих шампион T516. Бях много доволен от богатия пълен комплект на продукта, състоящ се от 14 елемента. Има дори резервни бутални пръстени. Доволен съм от мощността на двигателя, който лесно се справи със 7 декара площ, силно обрасла с плевели, за 6 часа. Все още няма недостатъци.
Григорий Иванович, 57 години, Москва
Харесах марката дори с покупката на верижен трион. Сега си купих бензинорезка Stihl FS 250. Устройството работи добре, прекъсва всичко, което попада под ножовете. За парцел от 6 декара двигателят може да е по-слаб, но аз бях разочарован от тях. За 2 години употреба не открих нито един недостатък.
Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство