Прахосмукачка градинска Bort BSS 600 R, Bort BSS 550 R

Един от популярните градински инструменти, които улесняват живота на летните жители, е вентилатор... Градинарите наричат ​​своя помощник въздушна метла. Основата на инструмента е центробежен вентилатор, който може да се захранва от електрически или бензинов двигател. По време на работа се създава мощен насочен въздушен поток. Въздухът се засмуква през центъра на охлюва и се изхвърля през дюзата. Този механизъм на действие е в основата на всички вентилатори, включително моделите Bort.

Моделите са ръчни и раници. В първата версия разклонителната тръба е твърдо фиксирана, а във втората е свързана към вентилатора чрез гъвкав маркуч.

Bort Blower е предназначен за почистване на труднодостъпни места, също толкова добре ще помогне:

 • чисти градински пътеки;
 • помете праха от терасата;
 • събира падналите листа на куп;
 • разпалете мангала.
Важно! Устройството не се използва на закрито за целите на пожарната безопасност.

Описание на градинския вентилатор Bort BSS 600 R

Вентилаторът Bort BSS 600 R е направен от няколко блока. Дизайнът включва:

 1. Въздушна тръба. Оборудван е с различни приставки за работа в градината.
 2. Блок на двигателя.
 3. Система за превключване на въздушни канали. Това е необходимо за промяна на режима на въздуха (изпускане или засмукване).
 4. Чанта за събиране на градински отпадъци.
 5. Шредер за рязане на отпадъци, който се състои от няколко фрези. Висококачественото раздробяване на градинските отпадъци може да намали обема му с 10 пъти.

Всеки летен жител знае за предимствата на настърганите растителни остатъци, така че вентилаторът за прахосмукачка Bort BSS 600 R ще бъде полезен за всяка област. Тя не само ще изпълнява ролята на вентилатор на площадката, но и ще може да работи като градинска прахосмукачка.

Моделът е оборудван с надежден електрически 600 W мотор. Тази мощност осигурява високо ниво на единична производителност - 4 кубически метра. m в минута. Друга много удобна функция е управлението на скоростта. Тя ви позволява лесно да контролирате процеса, като превключвате скоростта навреме.

Електрическият тип захранване е важно предимство на този модел. Тя ви позволява да работите на закрито, без да се страхувате от замърсяване и отработени газове.

За да завършите описанието на предимствата на градинския асистент, е необходимо да отбележите ниското тегло на модела и ергономичността на дръжката, която предпазва от умора за дълго време.
В момента на работа разклонителната тръба на вентилатора е насочена към натрупването на листа или градински отпадъци, така че те да се движат в същата посока. След регистрацията на купчината боклукът се изхвърля.

В допълнение към обичайните начини за използване на уреда има и други, например:

 • като градинска прахосмукачка;
 • за издухване на изолация по време на изграждането на панелни стени.

Но дори и да използвате градинския вентилатор Bort BSS 600 R както обикновено, това ще бъде значителна помощ при почистването на вашата градина.

Отзиви

Отзивите на летните жители описват вентилатора от различни страни:

Василий Николаевич Захариев, Таганрог
Моделът е поръчан от онлайн магазин. Калъфът ми хареса веднага заради качеството му. Предимството на устройството е 6-позиционният контролер на скоростта и гъвкавостта на гумената дюза, което прави работата с вентилатора по-удобна. Ако се използва по предназначение, тогава не възникват проблеми. Но когато преминават в режим на прахосмукачка, стойките не издържат на интензивна работа. Следователно торбата за боклук не ми беше полезна.
Захар Питин, Иркутск
Закупих модел за почистване на листа и домакински уреди. Много съм доволен от резултата. Дори и не на максимална скорост, той отлично издухва праха. Единственият недостатък е, че не харесвам миризмата на пластмаса. И този модел има специфичен.

Друга възможност от надежден производител Bort BSS 550 R

Духалката Bort BSS 550 R е друга достойна опция за градинско тяло.

Моделът се използва еднакво добре във вакуум и режими на издухване. По време на работата на устройството вибрациите практически не се забелязват, теглото е само 1,3 кг. Дори крехката жена може да се справи с почистването на листата. Ергономичният дизайн и ниското тегло ви позволяват да пестите енергия при работа с вентилатора Bort BSS 550 R във всеки режим.

Петър Бобрицки, Волгоград
Цената и качеството са оптимално съчетани. Подредено сглобяване, всички части пасват прецизно. Страхотно решение е регулаторът на мощността. Помага за извършване на различни видове работа. Недостатъкът на този модел е неприятната миризма на пластмасови части.
Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство