Духалка за прахосмукачка Hitachi rb40sa

Духалката е градински инструмент, който помага да се отървете от листата и други растителни остатъци. Въпреки това, обхватът на неговото използване не се ограничава до почистване на градината.

Hitachi е един от водещите производители на вентилатори. Това е голяма японска компания, която произвежда домакински и индустриални инструменти. Устройствата на Hitachi се отличават със своята надеждност и висока производителност.

Обхват на употреба

Вентилаторът е устройство, предназначено да решава широк спектър от задачи:

 • почистване на прилежащите територии от листа, клони, растителни и битови отпадъци;
 • почистване на строителни и производствени обекти от стружки, прах и други замърсители;
 • продухване на компютърни елементи и различно оборудване;
 • почистване на зони от сняг през зимата;
 • изсушаване на повърхности след боядисване;
 • раздробяване на растителни остатъци (в зависимост от модела).

Основният режим на работа на вентилатора е издухване на въздух за отстраняване на отломки. В резултат на това предметите се събират на една купчина, която може бързо да се прибере в торбички или да се транспортира в количка.

Редица устройства могат да работят като прахосмукачка и да събират отломки в отделна торба. В този случай вентилаторът трябва да бъде преобразуван. Обикновено елементите, необходими за промяна на режима, са включени в устройството.

Основни сортове

Всички модели вентилатори Hitachi могат да бъдат разделени на две категории: електрически и бензинови. Всяка група има свои предимства и недостатъци, които трябва да се имат предвид при избора на устройство.

За лична употреба се препоръчва да изберете електрически модели, които са по-опростени и по-безопасни за работа. Ако се изискват висока производителност и автономна работа, трябва да обърнете внимание на бензиновите видове вентилатори.

Съвет! При избора на вентилатор се вземат предвид основните им характеристики: мощност, дебит, тегло.

Устройствата на Hitachi са ръчни и оборудвани с дръжки за лесен транспорт. Поради ниското си тегло, вентилаторът е лесен за придвижване. Някои модели имат гумирана дръжка за лесна преносимост.

Електрически модели

Електрически вентилатори се използват за почистване на малки площи. Работата на устройството се осигурява от електрически двигател, поради което е задължително да му се осигури източник на захранване. Най-популярните модели на Hitachi са RB40SA и RB40VA.

Предимствата на електрическите модели са:

 • компактен размер;
 • тиха работа;
 • малки вибрации;
 • лекота на използване и съхранение;
 • без емисии в околната среда.

Модел RB40SA

Духалката Hitachi RB40SA е мощен електрически уред, използван в текстилната и дървообработващата промишленост за почистващи работилници. Устройството работи в два режима: впръскване на отпадъци и засмукване.

Техническите характеристики на RB40SA са както следва:

 • мощност - 0,55 kW;
 • тегло - 1,7 кг;
 • най-големият обем на въздуха - 228 m3/ ч

Когато превключвате в режим на прахосмукачка, извадете тръбата на вентилатора и след това инсталирайте кофата за смет. Дръжката на устройството има гумено покритие за здраво захващане.

Чрез създаването на мощен въздушен поток, вентилаторът Hitachi RB40SA се характеризира с висока производителност. Устройството е безопасно за хората и околната среда, тъй като не отделя вредни емисии. Наличието на двойна изолация предпазва потребителя от токов удар.

Модел RB40VA

Вентилаторът RB40VA работи от мрежата и е оборудван със система за защита срещу прегряване. Устройството е удобно за използване и ви позволява да почиствате териториите си в задния двор.

Оборудването има следните характеристики:

 • мощност - 0,55 W;
 • скорост на потока - 63 m / s;
 • най-големият обем на въздуха - 228 m3/ час;
 • тегло - 1,7 кг.

Дебитът на вентилатора може да се регулира, за да се опрости работата. Пакетът включва прахоуловител и допълнителна дюза.

Бензинови модели

Бензиновите вентилатори ви позволяват да обработвате големи площи, без да сте свързани с източник на енергия. За такива устройства е необходимо периодично да се зарежда с бензин.

Недостатъците на бензиновите модели са високите нива на шум и вибрации. Съвременните производители, включително Hitachi, активно прилагат усъвършенствани системи за намаляване на вредното въздействие на вентилаторите.

Важно! Когато работите с бензинови градински прахосмукачки, трябва да спазвате правилата за безопасност.

Поради повишената производителност, бензиновите устройства се използват в промишлеността за почистване на отломки и почистване на машинни инструменти.

Модел 24е

Духалката Hitachi 24e е предназначена за поддръжка на домашна градина. Уредът ви позволява бързо да се отървете от сухи листа, малки клони и битови отпадъци.

Устройството работи на двутактов бензинов двигател и не изисква често зареждане с гориво. Високият дебит позволява премахване на прах и мръсотия дори на труднодостъпни места.

Характеристиките на инструмента са както следва:

 • мощност - 0,84 kW;
 • функция на издухване;
 • най-високата скорост на потока - 48,6 m / s;
 • най-голям обем въздух - 642 m3/ час;
 • тегло - 4,6 кг;
 • вместимост на резервоара - 0,6 л;
 • наличието на контейнер за боклук.

Вентилаторът е оборудван с гумена дръжка. Този дизайн ви позволява да държите устройството, без да се изплъзва. Всички елементи за управление са разположени на дръжката. За да спестите място при съхранение и транспортиране на устройството, можете да премахнете прикачените файлове.

Двигателят на вентилатора е оборудван със съвременни системи за намаляване на токсичните емисии на отработени газове. Захранването с гориво се регулира от лост. За да превърнете устройството в прахосмукачка, трябва да използвате допълнителен комплект.

Модел RB24EA

Бензиновото устройство RB24EA е предназначено за събиране на паднали листа в градината. Вентилаторът се справя добре с премахването на отломки от труднодостъпни места. Компактните размери и ниското тегло улесняват носенето на устройството.

Духалка Hitachi RB24EA има редица функции:

 • мощност - 0,89 kW;
 • двутактов двигател;
 • вместимост на резервоара - 0,52 л;
 • най-високата скорост на потока - 76 m / s;
 • тегло - 3,9 кг.

Устройството се доставя с права и заострена тръба. Контролите са разположени на дръжката. За да се улесни съхранението и транспортирането, дюзите могат да бъдат отстранени от вентилатора.

Hitachi Blower Отзиви

Александър, на 35 години, Воронеж
Духалка за прахосмукачка Hitachi RB40SA се превърна в истинско спасение през есента от постоянно падащите листа. Устройството е леко и компактно, но същевременно мощно. В допълнение към почистването, намерихме и друго приложение за устройството: изпомпваме го в детски басейн. След няколко минути басейнът може да се настрои и да се напълни с вода. Опитах се да го издухам над компютърна техника и останах доволен от резултата. Устройството определено си заслужава парите; ако желаете, можете да намерите много приложения за него.
Елена, на 25 години, Челябинск
Чувахме за вентилатори дълго време, но те решиха да го купят, след като прекараха цял ден с мъжа ми в почистване на градината. Решихме да изберем бензиновата версия RB24EA, тъй като сайтът е доста голям. С устройството трябва да се работи внимателно, особено при зареждане с гориво. Тогава няма да има проблем.
Сергей, на 53 години, Уляновск
Духалката Hitachi 42E е избрана от деца според рецензиите в интернет.С възрастта е все по-трудно да премахнете листата в градината, поради което, за да спестим време, решихме да закупим такова устройство. Използваме вентилатора вече втора година. Инструментът се оказа с високо качество, веднага можете да видите японското производство. По принцип издухвам с него есенните листа, сайтът веднага придобива добре поддържан вид. Уредът се справя добре с прясно паднал сняг през зимата. Относителен недостатък е необходимостта от зареждане и смесване на гориво с масло. Но с такова устройство можете да стигнете до всеки ъгъл в градината.

Заключение

Духалката е незаменим помощник при почистването на листа, клони и различни отломки на площадката. Също така може да се използва за почистване на сняг от пътеки, издухване през оборудване и суха боядисана повърхност.

В зависимост от мащаба на работа се избират електрически или бензинови модели вентилатори. За битова употреба по-подходящи са електрическите версии, които са възможно най-безопасни и удобни за използване. За обработката на обширни територии се избират бензинови устройства, които се отличават с висока производителност.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство