Духалка за раница Husqvarna

Жителите на големите градове вероятно вече са забелязали, че обичайното разбъркване на метла сутрин е заменено от бръмченето на мотори. Чистачите получиха ново оборудване за почистване на улиците - раници. Бензиновите двигатели правят тези устройства автономни, вентилаторът е удобно поставен над раменете, може да се носи и транспортира на всяко разстояние. Духалка с раница също ще ви бъде полезна в частния сектор - има много работа за нея.

Какъв е принципът на действие на бензиновите вентилатори за раници, как да изберем правилния модел на това устройство - това ще бъде статия за това.

Как работят вентилаторите

Принципът на работа на вентилаторите е приблизително същият като този на прахосмукачката. Разликата се крие във факта, че въздухът не се засмуква във вътрешността на устройството, а, напротив, се издухва от него с определено усилие.

Това ви позволява да издухвате паднали листа, тревни изрезки и други отломки от най-недостъпните места, както и да ги събирате на купчина. Собственикът на мощно устройство трябва да разбере, че е малко вероятно да успее да събере всички листа от сайта на едно място - вентилаторът не е предназначен за това.

Съвет! За да премахнете падналите листа от тревните площи, можете да използвате косачки, които имат функция за мулчиране. Такива устройства смилат листата, оставяйки ги на тревата като тор.

Използват се вентилатори за други цели, като почистване на градински пътеки, беседки, дворни площи, както и издухване на отломки от труднодостъпни места. По принцип това устройство върши работата на метла, градински гребла и прахосмукачка едновременно. С негова помощ можете дори да събирате игли от иглолистни дървета, мокра и напечена зеленина, да издухвате отломки от гъсти гъсталаци и труднодостъпни места (като улуци например), да почиствате стопански постройки и гаражи.

В общи линии, вентилаторите имат много предимства и ефективността на тези устройства до голяма степен зависи от вида на двигателя и неговата мощност.

Видове вентилатори

Духалките се отличават по размер и тип двигател. Така че, в зависимост от това какво задвижва двигателя на устройството, те различават:

 1. Електрически моделизахранва се от мрежата. Тези устройства са свързани с контакт, така че обхватът им е ограничен от дължината на кабела. За останалите, електрически вентилатори много удобни, защото са леки, мощни и тихи.
 2. Модели на батерии полезно за летни жители, защото те са много мобилни и компактни. По принцип това са ръчни устройства, които трябва да се държат окачени по време на работа. Масата на устройствата е малка, но се увеличава пропорционално на капацитета на батерията. Почти всички акумулаторни модели са с ниска мощност, зареждането на батерията им продължава 10-20 минути работа.
 3. Бензинов двигател - Най-мощният. Такива вентилатори рядко се държат ръчно, тъй като е доста трудно да се поддържа работещ двутактов двигател с други устройства на тегло. По-често има модел бензинов ранец, който е удобно разположен зад гърба на човек с помощта на колани.
Внимание! Бензиновият двигател има своите недостатъци: изисква редовна поддръжка (подмяна на свещи, масло, зареждане с гориво и др.), Доста е шумен (около 90 dB) и е скъп.

В големите частни ферми най-често се среща бензиновият вентилатор от тип раница, тъй като това устройство е най-мощното и производително.

Избор на модел

За един обикновен човек е доста трудно да определи в движение кой вентилатор на раницата е по-добър.Освен това всеки модел има както силни, така и слаби страни. За тези, които просто мислят за закупуване на вентилатор за собственото си домакинство, се предлага кратък преглед на най-популярните модели.

Духалка за раница Husqvarna 350 bt

Днес шведският производител Huskvarna предлага широка гама от оборудване, предназначено за поддръжка и почистване на съседни територии и тревни площи. Духалките от тази марка също са спечелили голяма популярност на вътрешния пазар.

Моделът от 350 bt е един от най-мощните налични раници. Максималната мощност на бензиновия двигател в това устройство достига 7,5 хиляди оборота в минута. Това позволява устройството да се използва дори за търговски цели и в индустриален мащаб - производителността на вентилатора с главата е достатъчна за почистване дори на големи частни площи.

Husqvarna 350 bt има своя собствена достойнство:

 • антивибрационна система, която предпазва човешките ръце от вибрации, вредни за здравето;
 • удобна кръгла дюза, даваща мощна въздушна струя;
 • модерен двигател, който осигурява ниско количество емисии в атмосферата и спестява гориво;
 • двустепенна филтрация на входящия въздух, която ви позволява да работите дори при трудни условия и да не се страхувате за безопасността на устройството;
 • регулируема дръжка и широки, издръжливи презрамки на раницата;
 • контрол на скоростта на вентилатора;
 • лесно стартиране благодарение на помпата за подаване на гориво.
Важно! Духалката тежи около 10 кг, така че само физически силен човек може да работи с нея. И е по-добре да носите слушалки, тъй като двигателят е достатъчно силен.

Високата мощност на бензиновия двигател на вентилатора Husqvarna 350 bt позволява на въздушната струя да се ускори до 80 m / s.

Духалка Husqvarna 580 bts

Този вентилатор е най-мощният търговски вентилатор някога. За почистване на частна зона със среден размер, по-малко мощни и извънгабаритни устройства са напълно подходящи, но за индустриален мащаб Husqvarna 580 bts е това, от което се нуждаете.

Двигателят на този вентилатор има работен обем над 75 кубически сантиметра, мощността е 3,3 kW, а въздухът се ускорява до 92 m / s. Характеристиките на вентилатора Husqvarna 580 bts са както следва:

 • икономично потребление;
 • малко отделяне на токсични вещества;
 • уникално двуфазно почистване на входящия въздух, удължаващо работата на цялото устройство;
 • Ръкохватките и широките раници за раници позволяват лесно боравене с обемния вентилатор.

Внимание! Най-мощният двигател на този вентилатор работи много шумно, поради което той трябва да бъде отстранен с негова помощ само със специални шумопоглъщащи слушалки.

Духалка раница Ryobi rbl42bp

Японската компания Ryobi е не по-малко популярна в Русия, тъй като продуктите на тази компания са с високо качество и издръжливост. Духалката за раница Ryobi rbl42bp е средно голяма и мощна духалка. Обемът на бензиновия двигател е 42 см3, докато максималната мощност е 1,62 kW, а скоростта на въздушния поток е повече от 80 m / s. Този вентилатор ще премахва листата с лекота!

Внимание! Въздушните вентилатори често се наричат ​​градински прахосмукачки. Именно в тази категория продукти трябва да търсите помощници за почистване на вашия сайт.

Плюсове на модела Ryobi rbl42bp:

 • ъглови дюзи за контрол на въздушния поток и неговата посока;
 • лесен за поддръжка двигател;
 • удобна облегалка и лесно регулиране на коланите;
 • лостът за управление на газта е разположен на дръжката, което ви позволява да регулирате мощността на двигателя;
 • топлоизолиращо тяло за предотвратяване на прегряване на вентилатора;
 • намалено ниво на шум;
 • ниско количество токсични емисии в атмосферата (40% по-малко, отколкото е регламентирано от стандартите на ЕС);
 • постоянен дебит на въздуха;
 • най-модерният карбуратор, отговорен за незабавното запалване;
 • наличието на високоскоростна дюза;
 • нисък разход на бензин.

Разбира се, не забравяйте за японския произход на вентилатора Ryobi rbl42bp, защото това още веднъж потвърждава качеството на устройството.

Духалката тежи само 8,2 кг, което ви позволява да работите непрекъснато, колкото е необходимо за почистване на цялата площ. Единственият недостатък на този съвременен вентилатор е високата му цена.

Вентилатор за бензинови раници Champion gbr357

Този вентилатор е произведен от английска компания със световна репутация, поради което се отличава с високо качество и дълъг експлоатационен живот. Това е моделът на раницата тип gbr357, който е предназначен за почистване на малки частни площи и сервизни помещения, поради което е перфектен като компактен личен асистент.

Вентилаторът gbr357 има два режима:

 • градинска духалка, която издухва отломките с струя въздух;
 • прахосмукачка-раздробител на листа и окосена трева.

Моделът gbr357 е оборудван с колекционна чанта, няколко приставки и колани за раници, което значително опростява почистването на територията.

Обемът на двигателя е 26 см3, мощността на устройството е 750 W, обемът на контейнера за отпадъци е 40 литра. Тези характеристики са напълно достатъчни за почистване на територията върху парцел от 6-10 декара.

Работата с вентилатора gbr357 е лесна, тъй като тежи не повече от седем килограма и има удобна стойка за рамо. Шумът от двигателя не е много висок. Накъсаната зеленина и трева могат да се използват като мулч или тор във вашата собствена градина.

Внимание! Най-големият плюс на този вентилатор е вторият режим. Така че устройството може да работи като обикновена градинска прахосмукачка - издухва зеленина и отломки с поток въздух и ги събира на купчини. Но все още има възможност да превключите функцията, да свържете кошчето за отпадъци, да смилате и да събирате отпадъци в синтетичен контейнер.

Заключение

Трудно е да се „загубите“ в моделите на вентилатори, тъй като все още няма толкова много от тези устройства на пазара. Основното нещо, с което собственикът на сайта трябва да реши, е да избере вида на мотора. Моделите с бензин са най-практични и е по-добре да изберете вентилатор тип раница, така че да не се налага да носите тежко устройство в ръцете си.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство