Градинска прахосмукачка Champion gbr357, eb4510

Сред многото устройства, предназначени да помогнат на градинаря-градинар и просто собственика на селска къща, много интересни единици, наречени вентилатори или градински прахосмукачки, се появиха сравнително наскоро. Първоначално те са измислени предимно за подпомагане на събирането на листа и други растителни остатъци през есента, за да се улесни работата по подреждането на обекта преди зимата. Но устройствата се оказаха много гъвкави в приложението си - гениални собственици се приспособиха да използват вентилатори през цялата година - както през зимата, за да почистват снежната покривка от пътеки и покриви, така и да изсушават колите след измиване, така че да не остават ивици тях и дори да запалят огън в селски печки или B-B-Q.

Коментирайте! Оказа се, че вентилаторите могат да се използват дори при строителни работи, издухвайки сухата еко вълна върху хоризонтални и вертикални повърхности.

Собствениците на различни работилници ги използват за почистване на работните си места, издухване на дървени и метални дървени стърготини и други отломки. Духалките, както повечето устройства, които обслужват хората, се произвеждат с два вида двигатели: електрически и бензинови. И дори да имате прекъсване на електрозахранването на вашата дача, бензиновият агрегат ще ви се притече на помощ всеки момент. Освен това той не е свързан с електрически контакт и е силно мобилен. Такъв е например шампион духалка gb 226. Въпреки своята компактност и относително ниско тегло, около 4 кг без гориво, този вентилатор е способен да доставя мощна струя въздух, която отвежда дори малки твърди частици, да не говорим за листа и клонки. Находчивите хора го използват дори за надуване на балони.

Духалки и тяхната класификация

Ако влезете в почти всеки магазин за модерно градинско оборудване, тогава изобилието от представените модели, включително вентилатори, обикновено разпръсква очите ви. Как можете да се ориентирате дори малко в това изобилие и да разберете от какво конкретно се нуждаете? Трябва да се разбере, че има няколко класификации на вентилаторите. Първо, те се различават по вида на конструкцията и в резултат на това покритието на площта, която могат да почистят. Тук се прави разлика между следните категории вентилатори:

  • Ръчните модели са предназначени за почистване на малки площи и обикновено са сравнително краткотрайни. Тези вентилатори са доста леки и компактни и са най-подходящи за тези, които използват малка площ, която изисква редовна поддръжка.
  • Раници, както подсказва името, се носят на раменете и ви позволяват да не бъдете ограничени в свободата на движение и да се движите на доста големи разстояния без много стрес.
  • Колесните вентилатори са изключително професионални продукти, които се използват в големи индустриални съоръжения, паркове, природни резервати и т.н.

Внимание! Важен параметър за повечето устройства от този вид е тяхната мощност, въпреки че при вентилаторите скоростта на въздушния поток е още по-важна.

Също така вентилаторите се различават в зависимост от типа на използвания двигател. Електрическите модели са много лесни за използване, тъй като са леки, с малки размери, не изискват специални технически познания и всички режими и скорости се включват и изключват по най-елементарния начин - чрез натискане на бутон или превключвател. Освен това електрическите вентилатори са практически безшумни и екологични.Основният недостатък на електрическия вентилатор е закрепването му към електропреносната мрежа, тъй като дори по отношение на мощността някои модели са почти толкова добри, колкото бензиновите. Основното предимство на бензиновите вентилатори е тяхната мощност и мобилност - те могат да се справят с почти всяка от най-трудните задачи за почистване. И те могат да се използват на голямо разнообразие от недостъпни места, включително там, където изобщо няма електричество. Е, недостатъците на бензиновите вентилатори са точно същите, както при всички устройства с бензинови двигатели: те вдигат много шум и отровят околната среда с отработени газове.

Акумулаторни вентилатори изглеждат като компромис между бензин и електричество, защото те съчетават основните положителни качества и на двете. Но не и мощност.

Важно! По отношение на мощността моделите батерии дори не могат да се конкурират с електрическите, така че използването им е ограничено само до малки прилежащи територии.

Blowers Champion

В съвремието не всяка компания може да се похвали с добро съотношение между качеството на използваните материали и сглобяването към цената на крайните продукти. Обикновено цените на продуктите на известни марки, известни със своето качество, са надценени до невъзможност. Въпреки че сглобяването може да се извърши в същия Китай и дори стоките на световноизвестни компании не са застраховани срещу повреди и неизправности. Продуктите на Champion са известни преди всичко с ниската си цена, но благодарение на използването на висококачествени и устойчиви на износване компоненти те остават доста конкурентни на световните лидери в градинарството и битовата техника.

Така че всеки електрическа духалка или Champion бензинът ще има добри показатели, дълъг експлоатационен живот и много разумна цена. Затова по-нататък ще разгледаме по-подробно основните модели на компанията Champion.

Бензинови модели

Бензиновите вентилатори се предлагат в Champion в широка гама. По-долу е дадена сравнителна таблица на основните най-често срещани модели от този тип с техническите им характеристики.

 Шампион gb226Шампион gbr333Шампион gbr357Шампион gbv326sШампион ps257
Тип конструкцияръчнораницараницаРъчно с презрамкараница
мощност, kWt0,750,92,50,752,5
Тегло, кг579,27,89,5
Скорост на въздушния поток, m / s506099,4  
Максимално производство, куб.м / ч6128001080612По вода -182 л / ч по въздух- 900-1200
Налични режимидухащдухащдухащДухане, засмукване, шлайфанеДухане, пръскане
Обем на двигателя, куб. См2632,656,52656,5
Обем на резервоара за гориво, л0,50,65   

Първият модел - вентилаторът Champion GB226, който вече беше споменат в началото на статията - се отличава с достатъчна мощност, но в същото време е с малко тегло и относително лесен за работа. С едно пълно пълнене на резервоара за газ можете успешно да работите повече от един час. Освен това двигателят на този модел е специално защитен срещу проникване на прах.

Вентилаторът Champion gbr333 има повече мощност и съответно още по-висока скорост на въздушния поток. Всъщност, във всички отношения той надминава предишния модел и вече се преструва, че е наречен духалка за професионалисти. Не напразно много работници в комуналните услуги и професионални градинари избират точно този модел.

Важно! Духалката за раница Champion gbr333 има антивибрационна система - помага на човека, който работи с нея дълго време, да не изпитва дискомфорт, тъй като всички вибрации от двигателя са амортизирани.

Освен това корпусът на вентилатора е изработен от устойчива на удар пластмаса и може да продължи дълго време.

Следващият модел - вентилаторът Champion gbr357 - във всичките си характеристики е класически представител на професионалния клас инструменти. В допълнение към горните технически характеристики, този вентилатор има голям полупрозрачен резервоар, който ви позволява да контролирате нивото на горивото.Въздушната му тръба може да се регулира по дължина и завършва с удобна, разширена дюза. Цялото управление на Champion gbr357 е съсредоточено в една дръжка, което ви позволява да управлявате вентилатора с една ръка.

Внимание! Духалката Champion gbv 326s, въпреки че принадлежи към домакинския клас градински механизми, се различава от своите колеги по това, че е и градинска прахосмукачка.

Тоест, той допълнително има функциите да изсмуква растителните остатъци и да ги смачква. И така, на изхода можете да получите готов материал за оформяне на куп компост или за мулчиране на стволовете на дърветата. Много по-голямото тегло на Champion gbv 326s идва с допълнителни смукателни части. Но, благодарение на презрамката и балансирания център на тежестта на устройството, работата с него не е уморителна.

И накрая, най-интересното движение е Champion ps257. Според документите този агрегат се нарича бензинов пръскач за раници, въпреки че на външен вид много прилича на вентилатор. Всъщност основното му предимство е самият дизайн, който позволява устройството да се използва като вентилатор. Освен това мощността на въздушния поток е съвместима с професионалните вентилатори - до 100 m / s. Champion ps257 е способен да събира купчини и да мете мокри листа от тревата. По този начин получавате единица с няколко професионално изпълнени функции едновременно.

Отзиви за работата на бензиновите вентилатори

Отзивите за работата на вентилаторите са интересни и оптимистични, което показва интереса към тези агрегати и тяхната значимост.

Виталий, 37-годишен, Омск
Поръчах Champion gbv 326s - за тези пари много готино устройство, харесва ми и дори половината ми понякога моли да работи малко с него. Използвам го вече повече от година и все още не съм го подвел. Започва лесно, макар и шумно. Слушалките със сигурност не болят.

Сергей, 29-годишен, Нижни Новгород
Миналата година купих пръскачка Champion ps257, може да се каже, че инструкциите са не. Но той събра и завърши добре. Универсална единица - и градина от 20 декара се обработва за 2-3 часа и през зимата редовно почиства сняг от покрива и от всички пътеки. Разбира се, много силно, но съм свикнал. В противен случай за такива пари прави повече от прилично впечатление.

Електрически модели

Сред моделите, захранвани с електричество, вентилаторът Champion eb4510 изглежда е най-достойният представител. На първо място, той е с малки размери и тежи само 3,2 кг, което прави работата с него съвсем не обременяваща. С електрически мотор от 1 kW скоростта на изходящия въздух достига 75 m / s, което е сравнима с професионалните модели. Най-важното е, че електрическият вентилатор Champion eb4510 е и градинска прахосмукачка, тъй като може не само да издухва въздушна струя, но и да изсмуква листа и малки клонки от земята. За това пълният комплект включва обширен контейнер за отпадъци с вместимост 45 литра, изработен от траен синтетичен материал. Може лесно да се отстрани и почисти. За по-лесна употреба, тръбният край на Champion eb4510 е оборудван със специални опорни колела. С общото ниско тегло на машината, тези колела правят почистването удоволствие. На всичкото отгоре вентилаторът има превключвател за скорост на въздуха, който е много удобен за работа в различни режими.

Заключение

Духалките са интересни и полезни устройства, които ще улеснят работата на всеки собственик на личен парцел. И предвид съвременното разнообразие от възможности за избор, почти всеки може да избере модел за себе си според своите нужди и финансови възможности.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство