Електрически вентилатор Stihl

Духалката е домакински уред, с който можете лесно да подредите нещата в района около къщата. Силна струя въздух изхвърля всичко ненужно на куп, а функцията на прахосмукачката ви позволява да премахнете този боклук и, ако е необходимо, предварително да го смилате. Всмукателната тръба го събира в специална торба за отпадъци. И дори това на пръв поглед ненужно вещество също може да се използва. Натрошеният боклук може да се мулчира с него в лехите или да се изпрати до купчината компост, където с времето той ще се превърне в отличен тор. Можете да го използвате, когато полагате топли лехи в градината. Но дори и нищо от това да не се изисква, пак трябва да се извърши почистване.

Внимание! Не оставяйте паднали листа под дърветата. В тях зимуват вредители и патогени, които ще се нахвърлят върху растенията през пролетта с нова сила.

Почистването с обикновени градински инструменти е не само дълго, но и не винаги възможно, докато вентилаторът може да достигне до всеки ъгъл на вашата градина, без изобщо да уврежда растенията.

Ето защо градинските вентилатори стават все по-популярни. Много производители на инструменти и градинско оборудване са ги включили в своята продуктова гама. Немската компания Shtil не направи изключение. Това е голяма предприемаческа група с годишен оборот от над 3 милиарда евро, който датира от 1926 година. Духалката Stihl е гаранция за качествена работа. Нашият пазар включва основно вентилатори, сглобени на промишлени обекти в САЩ.

Духалка Stihl bg 50

Той има ниско тегло - само 3,6 кг, което прави работата без усилие. Въпреки ниското си тегло и малки размери, двутактовият бензинов двигател bg 50 може да издухва въздух със скорост до 58 m / s, консумирайки го до 700 кубически метра на час. В същото време управлението на вентилатора е много лесно, тъй като всички контроли са вградени в удобната дръжка.

Внимание! Духалката Stihl bg 50 работи само в един режим - продухване.

Удобните крачета ви позволяват да поставите bg 50 на земята, където искате да си починете.

За захранване на двигателя има резервоар за бензин от 430 ml. Това количество бензин е достатъчно за продължителна безпроблемна работа. Ако е необходимо, можете да изпомпате бензин в карбуратора, като просто натиснете пръст, за това има специална горивна помпа.

За да не се уморите ръцете си от вибрации, вентилаторът Stihl bg 50 има специална антивибрационна система. Предназначен е за почистване на малки прилежащи територии.

Градинска прахосмукачка Stihl sh 86

Този механизъм е предназначен за почистване на големи площи. Бензиновият двигател е двутактов и има мощност от 1,1 конски сили, което е доста за устройство с тегло само 5,6 кг. Той е много икономичен, така че в резервоара от 440 ml има достатъчно бензин за дълго време. Лесното стартиране на двигателя без дръпване се подпомага от специалната система STIHL Elasto Start.

Внимание! Специалният HD2 полиетиленов филтър няма да позволи дори най-малките частици прах да развалят двигателя. Филтърът е издръжлив и лесен за почистване.

Такъв мощен двигател позволява прахосмукачката Stihl sh 86 да се използва като прахосмукачка с функция за раздробяване на боклука. За това има специално работно колело със шлифовъчно зъбно колело.

Обемът на боклука след смачкване се намалява с 14 пъти, така че торбата за боклук от 45 литра ще продължи дълго време.

Много удобният захват с мека зона ви позволява да управлявате устройството само с два пръста.И дори можете да изпомпвате гориво в карбуратора с един пръст, като натиснете специален бутон. Не е необходимо постоянно да натискате бутона за регулиране на подаването на въздух, той може лесно да се фиксира във всяко положение със специален лост и, ако е необходимо, да се направи пауза, за да започне бързо работа след почивка. Круиз контролът поддържа зададената скорост на издухване или засмукване на въздуха на едно и също ниво, коригирайки работата на двигателя, а специална антивибрационна система ще облекчи ръцете ви от умора. Презрамката също помага в това, тя е мека и не оказва натиск върху рамото. Всяка градинска прахосмукачка Stihl bg 50 има плоска и кръгла дюза, както и триметрова въздушна тръба.

Духалка Stihl br 500

Това градинско устройство има само една функция - издухване на въздух. Но го прави старателно - със скорост до 81 m / s.

Съвет! Това мощно устройство се използва не само за почистване на боклука, но и за прясно паднал сняг.

Тази скорост се осигурява от усъвършенстван 3-конски двигател с 4 смеси. Той има 59% намалено ниво на шум по време на работа, а отделяните от него газове са ниско токсични. Този двигател на Stihl съдържа всички предимства както на двутактови, така и на четиритактови двигатели. Двигателят с 4 смеси не изисква смяна на маслото.

Въпреки икономичността си, двигателят изисква достатъчно гориво за продължителна работа, поради което обемът на резервоара за газ е 1,4 литра.

Духалката Stihl br 500 има значително тегло - почти 12 кг с гориво, но е лесно да се работи с него, тъй като не се носи в ръцете, а зад раменете. Това е ранично устройство. Производителите са осигурили всичко, за да е удобно да носите вентилатора на гърба си:

 • мека подплата, която позволява на въздуха да преминава;
 • регулиране на наклона и височината на стойките;
 • Удобен колан за кръста за прехвърляне на товара.

Това градинско устройство е професионален инструмент.

Духалка Stihl br 600

Това устройство изпълнява същите функции като предишното, но е по-мощно, тъй като има екологичен и безопасен 4-микс двигател с мощност 4,1 конски сили.

Скоростта, с която издухва въздуха, може да се сравни със скоростта на автомобила - 106 m / s. Духалката Stihl br 600 лесно се справя не само с отломки или паднали листа, но и с пресен сняг и го прави бързо, което ви позволява да почиствате големи площи без много стрес. Въпреки това е изненадващо лесно да се работи с него. За това дизайнерите са предвидили много:

 • удобна дръжка за управление на механизма, която може да се извърши дори с два пръста;
 • антивибрационна система, благодарение на която вибрациите почти не се усещат по време на работа;
 • специална дръжка за носене и удобно закрепване на раницата;
 • възможността за регулиране на дължината на продухващата тръба, което ви позволява да премахнете дори най-неудобните зони.

Внимание! Удобната капачка на резервоара за гориво е собственият патент на Stihl. Той е проектиран по такъв начин, че просто не може да се загуби и лесно се отваря и затваря.

Градинска прахосмукачка Stihl bg 86

Това е многофункционален градински инструмент. Двигателят с 2 смеси е с мощност 1,1 конски сили и работи на бензин, за който има резервоар от 440 ml. Това количество ще продължи дълго време, тъй като двигателят спестява до 20% гориво в сравнение с подобни устройства. Специален катализатор намалява вредните емисии по време на работа на bg 86 с 60%. Следователно този двутактов двигател може спокойно да се нарече екологичен. По време на създаването на вентилатора bg 86 дизайнерите са работили усилено, за да създадат мощно, надеждно и удобно устройство.

 • Управлението на bg 86 е много лесно, тъй като всички бутони и лостове са концентрирани върху удобен захват с меки дръжки.
 • Достатъчно е да натиснете специалния бутон с пръст, за да стартирате горивната помпа, която изпомпва гориво.
 • Можете да включите вентилатора Stihl bg 86 с помощта на стартера ElastoStart, той ще го направи безпроблемно, изключени са всякакви ритъми, вредни за ръцете.
 • Лекото тегло, само 4,5 кг, създава комфорт в работата, тъй като ръцете изобщо не се уморяват.
 • Заключването на лоста на дроселната клапа в избраното положение също допринася за удобната работа.
 • Вибрацията по време на работа няма да наруши; има специална антивибрационна система, която да я неутрализира.
 • Двигателят спестява специален полиетиленов филтър, предотвратявайки навлизането на прах в него.
Внимание! Пакетът включва не само две различни приставки, но и специални очила, които предпазват очите ви от прах.

Електрически вентилатор Stihl bge 71

Това устройство е най-подходящо за почистване на зоната около къщата и не само защото се справя добре с отломки и листа. Неговата работа няма да наруши спокойствието нито на роднини, нито на съседи, тъй като механизмът работи безшумно. Електрическият мотор от 1100 W се захранва от електрическата мрежа. Кабелът, свързващ изхода и вентилатора, може да бъде издърпан смело, така че специално устройство ще предотврати изключването му от изхода. Въпреки ниското тегло - 3 кг, скоростта на въздушния поток е доста висока - 66 m / s.

Ако прикрепите специална плоска изходна дюза, ефективността на работа ще се увеличи. Електрическият вентилатор Stihl bge 71 може да се управлява с една ръка, всички лостове и бутони са концентрирани на едно място - върху удобна дръжка.

Внимание! Това устройство е истински трансформатор. Ако добавите определени опции, тя може да се превърне не само в прахосмукачка, но и в почистваща машина за улуци.

За разлика от много други модели на Stihl, този вентилатор е сглобен в Австрия.

Заключение

Градинските вентилатори и прахосмукачки са незаменими помощници за поддържане на вашия дом, градина или парк чисти. Те могат да се използват за почистване на улука, почистване след ремонт, пръскане на растения и насищане на почвата с въздух. Този градински инструмент е необходим във всеки дом.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство