Духалка-мелница: преглед на модели, ревюта

Някои хора обичат есента заради нейния бунт от цветове и извънземен чар, за други е непоносимо да се гледа годишното умиране на природата, но никой няма да спори, че във всяка градина през есента винаги има какво да се направи за неуморните ръце, които са готов да направи всичко, за да може през пролетта градината отново да се съживи и да е доволна от свежест и красота. Шумолещият и многоцветен килим от паднали листа е добър само при слънчево и тихо време, а с появата на дъждове, киша и силни ветрове, които се вихрят и хвърлят цялата тази красота върху близките сгради, зрелището от паднали листа престава да радва око. Освен това, ако си спомняте, че растителните остатъци в оригиналната си форма са най-доброто убежище за многобройните врагове на градината, тогава ще искате да ги премахнете възможно най-скоро. И най-добре е не само да го премахнете, но и да го обработите, за да може все пак да служи на градината.

Не толкова отдавна се появиха единици, които бяха прости по своя дизайн, което може да улесни градинаря да работи усилено не само за почистване на градината от растителни остатъци, но и за рециклиране. Тоест, на изхода получавате готов материал за мулчиране на легла или изграждане на купчина компост. Популярният слух нарича такива устройства градински прахосмукачки по аналогия с домакинските устройства. Но в края на краищата както обработваната повърхност, така и обемът на боклука извън къщата са напълно несравними с домашните условия, следователно работата на градинските прахосмукачки може да се извършва не само на базата на електричество, но и вътрешен бензин за тези цели се използват двигатели с вътрешно горене. Струва си да се отбележи, че модели градински прахосмукачки с бензинови двигатели съществуват отдавна, но поради своите характеристики те се използват главно от професионалисти при почистване на големи обекти: паркове, улици и площади. Но градинската прахосмукачка с шредер за лична употреба все още е новост, която въпреки това бързо печели сърцата на градинарите и летните жители.

Режими на работа

Най-популярните модели сред потребителите са оборудвани с пълен набор от части, които позволяват градинската прахосмукачка да работи в три режима.

  • Режимът удар или вентилатор създава силен насочен въздушен поток, който ви позволява да издухате различни растителни отпадъци в една купчина, да почистите отломки от пътеки и покриви и дори да запалите огън във фурната.
  • Режимът на засмукване наподобява работата на обикновена прахосмукачка. Обикновено се използва, след като растителните остатъци са групирани в отделни купчини. За засмукване на разпръснати отломки, често има твърде малка повърхност на тръбата.
  • Режимът на кълцане е особено полезен за онези градинари, които използват принципите на биологичното земеделие на своя сайт. Няма нужда да купувате отделен механизъм - градинската прахосмукачка е в състояние сама да смила всмукания боклук, а на изхода ще намерите готова хомогенна маса, която можете да използвате за получаване на органични торове.

Коментирайте! Тази функция, като намалява обема на отпадъците, ви позволява да събирате повече отпадъци наведнъж.

Градински прахосмукачки - какви са те

Има доста класификации на градинските прахосмукачки. Например, според начина на използване, всички такива единици са разделени на:

  • Ръчно;
  • Раница;
  • На колела.

Обикновеният летен жител или собственикът на малък личен парцел от 6-10 акра ще се интересуват, преди всичко, от ръчни прахосмукачки.Тъй като и двата ранични модела и особено колесните модели градински прахосмукачки са по-склонни да бъдат професионално оборудване, създадено за почистване на големи площи.

Ръчни прахосмукачки

Тези устройства са сравнително малки по размер и леки по тегло - от 1,8 до 5-7 кг, така че най-лекият от тях може да се управлява само с една ръка. За по-лесно използване обикновено са оборудвани с удобна дръжка, а тези, които са по-тежки от 4 кг, включват допълнителна регулируема презрамка, която улеснява транспортирането на градинската прахосмукачка на всяко разстояние. Обикновено ръчните модели са доста лесни за работа, всички механизми са разбираемо включени и изключени, а компонентите са премахнати и заменени.

Но те не са много подходящи за почистване на площи над 10 акра, тъй като както самата градинска прахосмукачка, така и напълнената торба за боклук ще създадат прекалено голямо напрежение на гърба. И ако торбата с растителни отпадъци е малка, тогава ще трябва да се изтръсква или да се сменя твърде често.

Освен това, тъй като при проектирането на такива градински прахосмукачки производителите първоначално изхождаха от относително малки обеми почистване, мощността на двигателите, използвани в ръчни модели, е несравнима с другите прахосмукачки. Въпреки че ръчните градински прахосмукачки могат да използват електрически или бензинов двигател. Моделите с електрически двигател имат само един недостатък - закрепване към контакта и електрическия кабел, което в някои случаи може да бъде неудобно. В противен случай те са безшумни, леки, лесни за работа, безопасни за околната среда.

Пример за такъв агрегат е градинската прахосмукачка Worx wg 500 e. Въпреки лекото си тегло от 3,8 кг, той успешно съчетава и трите основни функции на градинската прахосмукачка и не е необходимо да използвате никакви инструменти за превключване от един режим на друг. Всичко се случва само с просто докосване на ключа.

Имайте електрически градински вакуум С хеликоптера Worx wg 500e има 7 режима на скорост на движение на въздушния поток, което ви позволява да регулирате скоростта на издухване и засмукване, за да не вземете нищо излишно от боклука. По този начин мощността може да варира от 2,5 до 3 kW.

Максималната скорост на въздушния поток е 93 m / s, обемът на кошчето за кърпа е 54 литра, съотношението на смачкване на растителните остатъци е 10: 1.

Сред градинските ръчни прахосмукачки има и акумулаторни модели. Те са удобни с това, че могат да работят без електрически кабел. Но тяхната сила, като правило, оставя много да се желае. Освен това има само няколко модела, които успешно съчетават и трите функции на градинската прахосмукачка: засмукване, издухване на въздуха и смилане. В по-голямата част от случаите производителите на безжични градински прахосмукачки се ограничават само до една функция - продухване, поради което тези агрегати най-често се наричат ​​просто вентилатори.

Внимание! Освен всичко друго, времето за работа на едно зареждане на безжичните градински прахосмукачки също е кратко, като варира от 15 до 60 минути за различните модели.

Бензиновите градински прахосмукачки се считат за по-мощни и мобилни от електрическите, но техните ръчни опции все още са сравними по производителност и мощност с електрическите колеги. Основният недостатък на бензиновите градински прахосмукачки е шумът и вибрациите по време на работа. А отработените газове също не подобряват цялостната картина. Но можете да си позволите да се преместите с него до всеки отдалечен ъгъл на градината и да не бъдете прекъсвани, за да се презаредите.

Champion GBV 326S е добър пример за ръчна градинска прахосмукачка с газ. Въпреки бензиновия двигател, този модел не издава много силен шум, вероятно поради ниската мощност на двигателя от 750 вата. Независимо от това, тя се справя доста със задачите, които й възлагат да издуха зеленината, да я засмуче и да я накълца.

Характеристика на това шампионски хеликоптери gbv 326s е доста голям диаметър на тръбата, което намалява проблемите, свързани със запушването с листа. Теглото на този модел е 7,8 кг, което не е толкова за бензиновите прахосмукачки. А включената презрамка презрамка улеснява работата ви.

Отзиви на клиенти за електрически градински прахосмукачки

Обратната връзка от купувачите на градински прахосмукачки с раздробяване е доста положителна. Мнозина посочват, че въпреки добрата идея, сглобяването и изпълнението на самите прахосмукачки често не отговарят на техните очаквания.

Олег, 48-годишен, Самара
По принцип самата идея ми хареса и си купих градинска прахосмукачка - 3 в едно - за да не се налага повече да се заблуждавам с почистването на зоната през есента. Като вентилатор мисля, че можеше да работи по-добре, но като прахосмукачка се справя със задълженията си. Вярно, дълги клонки често запушват тръбата, но изглежда всичко се отстранява и почиства лесно. Най-хубавото е, че изсипвате съдържанието на торбата директно в компоста и не знаете никакви притеснения.

Игор, на 32 години, Дмитров
Бях изненадан, че двигателят е доста мощен, той лесно повдига дори малки бучки глина и камъни. Няма обаче защита от прегряване и малки частици влизат в двигателя. След няколко часа работа двигателят се изкриви и седалките трябваше да бъдат разглобени и изправени. И на работа като цяло съм доволен, въпреки че очаквах най-доброто.

Татяна, на 39 години, Тула
Наистина ми хареса да работя с него, всички режими работят чудесно, но не го използвам, когато е мокро. И така е леко, тихо и удобно. А през зимата дори снегът от верандата бързо се почистваше с нея. И тогава дори стигна до покрива. Като цяло съм доволен.

Заключение

Много скорошни изобретения не винаги отговарят на очакванията на потребителите, но трябва да се помни, че всяко нещо е предназначено за определен вид работа. И ако не ви устройва, тогава другият може много да го хареса.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство