Прахосмукачка Makita Blower

Всички почистваме в апартамента. Но районът около частната къща не по-малко се нуждае от това събитие. И ако използваме прахосмукачка в къщата, тогава за почистване на дворната площ са изобретени такива интелигентни машини като вентилатори или градински прахосмукачки. Техните възможности са много по-широки.

Въздушни възможности

  • почиствайки района от всякакви отломки, той се справя добре не само с листа и окосена трева, но дори и с клони, лежащи на земята, за това можете да използвате както функцията "издухване", така и функцията "засмукване";
  • проветряване на почвата;
  • раздробяване на боклук;
  • пръскане на растения;
  • почистване на всички части на компютъра и почистване от прах;
  • почистване по време на ремонт;
  • издухване и запечатване на изолация в стенни сандвич панели.

Съвет! Такъв инструмент е особено необходим на места с гъсто засаждане на растения, тъй като позволява почистване, без да им причинява вреда.

Как работи градинската прахосмукачка

Основната работна част на всеки вентилатор е двигателят. Той задвижва центробежен вентилатор, който в зависимост от посоката на въртене може или да издуха, или да изсмуче въздух. Ако режимът "издухване на въздуха" работи, отломките се събират на куп от въздушна струя от дългата разклонителна тръба. В режим "засмукване" боклукът се събира в специална торба с едновременно смачкване.

Какви са вентилаторите

В зависимост от мощността се прави разлика между ръчни и самоходни вентилатори. Първият може да се захранва от електрическа мрежа или от акумулаторна батерия. Последните обикновено работят на бензин и са много мощни, но вдигат много шум.

Съвет! За малки площи по-подходящ е ръчен вентилатор.

Този градински инструмент се произвежда от много компании, но един от лидерите на пазара е японската компания Makita. Съществува повече от 100 години и е на руския пазар от 1935 година. В момента продуктите, сглобени в производството в Китай, навлизат на пазара.

Всички продукти на компанията, включително вентилаторите, отговарят на международния стандарт за качество ISO 9002, който има аналогия с руските GOSTs, но в международен мащаб.

Нека разгледаме някои модели вентилатори от тази компания.

Градинска прахосмукачка Makita ub1101

Това е много лесен за използване ръчен модел, захранван от електрическата мрежа.

Съвет! Предимството на електрическите модели е, че те могат да се използват и на закрито, тъй като по време на работа не отделят отработени газове.

Теглото му е само 1,7 кг, а дължината му е 48 см, така че е много удобно да се работи с него, ръцете практически не се уморяват. Достатъчно мощен 600 W двигател ви позволява да създадете силен въздушен поток - до 168 кубически метра на час. Скоростта му може лесно да се регулира чрез натискане на бутона за стартиране с различна сила. Духалката Makita ub1101 може както да издухва въздуха, така и да го засмуква, т.е. има функцията на прахосмукачка. Този модел е снабден със защита срещу попадане на прах в двигателя и неговото прегряване. Духалката Makita ub1101 е надеждна и издръжлива.

Градинска прахосмукачка Makita ub1103

Това е актуализирана версия на предишния модел. Духалката Makita ub1103 има повече мощност, а обемът на въздуха, който може да издуха до максимум, се е увеличил с 46%. Контролът на скоростта е станал плавен благодарение на специалния превключвател на спусъка. Можете да го натиснете само с два пръста, което улеснява работата. Сега има удобни крака, на които може да се постави вентилаторът Makita ub1103, ако се изисква почивка.

Дизайнът на дръжката е станал по-удобен благодарение на гумираните вложки.Отлично допълнение е функцията за отстраняване на статично електричество от отстранения прах. Вентилаторът прахосмукачка Makita ub1103 със специална торба премахва перфектно отломките.

Внимание! Повечето онлайн магазини не включват торба за боклук.

Градинска прахосмукачка Makita ub0800x

Подобно на предишните модели, вентилаторът Makita ub0800x може да работи в два режима: както продухване, така и засмукване. Моторът от 1650 вата може да издухва до 7,1 кубически метра въздух в минута при максимална скорост на издухване и до 3,6 кубически метра въздух в минута при минимална скорост. Много е лесно да го регулирате - с помощта на електронен регулатор. Вентилаторът се захранва от електрическа мрежа с напрежение 220V, за това в опаковката има захранващ кабел. Въпреки голямата мощност, вентилаторът Makita ub0800x тежи много малко - само 3,2 кг, така че ще бъде лесно да се работи с него. В това помага и удобна дръжка с гумирани вложки. Специалната двойна изолация не позволява токът да тече към кутията.

Внимание! Тази градинска прахосмукачка е снабдена не само с голяма торба за боклук, но и може да бъде смачкана с помощта на специално алуминиево работно колело.

Дюзата се вкарва с едно движение; за това има специално заключване.

Духалката Makita ub0800x е предназначена за почистване на големи площи.

Духалка Makita bub143z

Много лек модел, с тегло само 1,7 кг. Извитата дюза ви позволява да стигнете дори до най-недостъпния ъгъл на градината. Двигателят му е електрически, но вентилаторът Makita bub143z не е свързан с електрическата мрежа, тъй като се захранва от Li-Ion батерия с напрежение 14,4 V.

Внимание! Батерията ще трябва да се презарежда често, тъй като времето за работа с нея е кратко - само 9 минути.

Максималната скорост на издухване на въздуха е 3 км / мин, но може да работи при още две по-ниски скорости. Много е лесно да се регулира подаването на въздух със специален регулатор.

Този модел не е подходящ за засмукване.

Духалката Makita bub143z е снабдена с удобна презрамка за удобна работа. Това е удобен бюджетен модел за малки площи.

Градинска прахосмукачка Makita bhx2501

Този модел е предназначен за почистване на средни площи; може да се използва не само в прилежащите зони, но и в малки паркове. Икономичният четиритактов двигател има 1,1 конски сили и работи на бензин. Започва лесно с електронно запалване. За гориво има резервоар с обем 0,52 литра, който осигурява продължителна работа без зареждане с гориво.

Внимание! Резервоарът за гориво има полупрозрачни стени, така че е удобно да се контролира нивото на бензина.

Вентилаторът Makita bhx2501 също може да работи в режим на засмукване, перфектно се справя с отстраняването на отломки. С относително ниско тегло, само 4,4 кг, той може да осигури скорост на въздуха от 64,6 m / s. Нивото на излъчване на вредни вещества в атмосферата от това устройство е минимално.

Заключение

Духалката е необходим домакински уред, който ви позволява да подредите цялата площ около къщата, да разчистите пътеките и да премахнете листата в есенната градина без излишни караници.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство