Направи си сам легла от пластмасови панели

Огради за легла се правят от много летни жители от скрап материалилежи в двора. Когато обаче става въпрос за цветна градина, морава или същото градинско легло, но на видно място близо до къщата, тогава тук искате да направите красива ограда. Кованите продукти са много скъпи, издълбаното дърво е краткотрайно, но пластмасовите градински огради ще бъдат точно подходящи.

Каква е популярността на пластмасовите огради

Съвременният живот вероятно е трудно да си представим без пластмаса. Много материали за декорация, детски играчки, предмети от бита и много други са направени от различни видове пластмаси. Оградите за цветни лехи са дори направени от пластмаса. Нека видим какво е предимството на пластмасовите огради и бордюри, които са в голямо търсене сред потребителите:

 • Пластмасовата градинска ограда е много практична. Лекото тегло на продукта позволява да се използва успешно на рохкава почва. Едно легло от масивни пластмасови дъски може да се напълни с пръст високо и ако е необходимо, височината на стените се увеличава чрез добавяне на нови елементи.
 • Потребителят има възможност да избере пластмасови огради и бордюри от всякакъв дизайн. От пластмасови елементи ще се окаже легло с всякаква извита форма.
 • Пластмасовите огради за цветни лехи и цветни лехи са устойчиви на корозия и не се влошават в продължение на много години от излагане на вода. PVC дъска 100% задържа влагата вътре в градината.
 • Висококачествената пластмаса не избледнява на слънце. Продуктът ще запази оригиналния си цвят след продължително излагане на UV лъчи.
 • Пластмасова ограда с всякаква конфигурация може лесно да бъде инсталирана по периметъра на градинското легло и също толкова лесно демонтирана, ако е необходимо, за да се премести на друго място.
 • От различни модели на огради и бордюри собственикът на крайградски район има възможност да направи ландшафтния дизайн по-привлекателен. Пластмасовите елементи разделят двора на зони, отделят тротоарни пътеки и се фокусират върху определени обекти.
 • За да инсталирате пластмасова ограда на градинско легло, не е нужно да копаете дълбок изкоп или да изграждате фундамент. Много продукти просто са залепени с колове в земята. Ако бордюрът трябва да бъде заровен, тогава е достатъчно да направи малка вдлъбнатина в земята с лопата.

Популярността на пластмасовите огради се дължи на ниската му цена. Продуктът е достъпен за всеки потребител.

Преглед на пластмасовите огради

Съвременният пазар предлага на потребителя голям избор от пластмасова граница за легла, различаващи се по форма, цвят, начин на монтаж и други характеристики. Обикновено пластмасовите огради са разделени на няколко вида.

Бордова лента

По име можете да определите, че продуктът е представен под формата на лента, от която са монтирани бордюрите. Гъвкавият материал ви позволява да придадете на градината форма с всякаква форма. Те произвеждат панделки с ширина от 10 до 50 см. Това е достатъчно за подреждане на повдигнато легло.

Всеки насип, затворен с лента, никога няма да бъде отмит от вода. Дори и след обилни дъждове, леглото ще запази първоначалния си вид и всички растения, растящи върху него. Бордюрна лента се продава на рула с различни дължини на ленти, но обикновено не повече от 50 м. Покупката на една ролка може да е достатъчна за ограждане на всички легла в лятна вила. Освен това цената му е ниска.

Широките панделки предпазват храстите от нарастване встрани, а тесните панделки - те зонират тревни площи, отделни пътеки за пълнене и др. Поради своята гъвкавост, бордюрната лента е в голямо търсене сред дизайнерите. Те създават странни цветни лехи с различни форми с извити линии. Обемни многоетажни цветни лехи от панделки с различна ширина са много популярни сред градинарите. Освен това страните са направени от ивици с различни цветове. На място са монтирани панделки с тъмен цвят, за да се създаде спокойна атмосфера. Ако трябва да фокусирате върху обект, използвайте ярки граници.

Инсталирането на бордюрна лента няма да създаде много трудности. Продуктът се предлага с набор от залози и инструкции. За монтажа му се изкопава малка вдлъбнатина по периметъра на градинското легло. Препоръчително е да опънете лентата добре. Това ще изисква двама души. След инсталирането на оградата в жлеба се извършва армировка с колове, след което ръбовете се трамбоват със земя. Краищата на бельото са закрепени заедно със телбод. Получената пластмасова ограда, изработена от гъвкава лента, ще продължи много години и ако е необходимо, можете просто да я премахнете от земята.

Пластмасова градинска дъска

Бордюрна лента има много положителни качества, но все още не може да замени истинска твърда ограда. Едно легло от пластмасови дъски ще издържи на силен натиск на почвата, дори не се страхува от удар от мотика или лопата. Летните жители също наричат ​​такива оградни елементи градинска дъска.

Външният вид на продукта прилича на панели с различна дължина, но не повече от 3 м. Височината на дъската е 150 мм. Краищата са снабдени с жлебове и крепежни елементи, които позволяват бързо сглобяване на огради от всякакъв размер. Пластмасовите панели се използват не само за подреждане на легла и цветни лехи. Пясъчниците в детските площадки, зоните за отдих и други предмети са оградени с дъски. Пластмасовите панели са много издръжливи и имат привлекателна гладка повърхност. Производителят произвежда продукти в различни цветове, което ни позволява да направим огради за легла от пластмасови панели под формата на композиции с обмислени шарки.

Градинската пластмасова дъска е идеална за ограждане на оранжерии и оранжерии. Към панелите може да се прикрепи рамка и покриващ материал. Оградата, сгъната от дъските, предотвратява пълзенето на почвата, не се страхува от дълго излагане на влага и екстремни температури. Недостатъкът на градинската дъска все още е високата цена на продукта. Градинско легло с панели ще струва на летен жител доста пари.

Сглобяването на оградата от градинската дъска се извършва съгласно инструкциите на производителя. Пластмасовите колове се продават с панелите. По време на монтажа на оградата за градинското легло дъските се закрепват заедно с крайни канали и изпъкнали крепежни елементи. Сглобената дъска се поставя на земята, след което се заковава с пластмасови колове. За да се предотврати навлизането на пръст в местата за закрепване, отворите се затварят с декоративни тапи. Сглобената ограда на градинската дъска изглежда много естетически.

Пластмасова ограда от градински конструктор

Градински конструктор ще ви помогне да сглобите легла от пластмасови панели със собствените си ръце. Този тип пластмасови бордюри ви позволява да сгънете ограда от всякакъв размер и форма. Конструктивният комплект е завършен с набор от пластмасови части. Всички елементи са свързани съгласно приложеното ръководство за потребителя. Резултатът е солидна дъска, готова за укрепване на градинското легло.

Голяма или малка ограда може да се сгъне от пластмасов конструктор. Лекото тегло на готовата дъска позволява да се монтира върху рохкава и рохкава почва. Плътният панел предотвратява изливането на почвата и измиването й при дъжд. Конструкторът е идеален за сглобяване на многоетажни цветни лехи и цветни лехи. Освен това всяка ограда ще може да придаде всяка извита форма. Детайлите на градинския конструктор не се влошават във влажна среда, не избледняват на слънце и имат дълъг експлоатационен живот.

Самостоятелно производство на пластмасови градински огради

Несъмнено всяка фабрично изработена пластмасова ограда е удобна, красива и има дълъг експлоатационен живот. Въпреки всички предимства, ще трябва да платите значителна сума, за да ги купите. И какво, ако има много легла, а също така има възможност за проникване във вилата на крадците през нежилищния период? Изходът от ситуацията ще бъдат домашно приготвени огради за леглата. Но не искам да взимам никакъв материал, особено този, който заразява почвата или бързо гние.

PET бутилки с вместимост 1,5-2,5 литра ще ви помогнат да създадете домашна пластмасова ограда. На депото можете да съберете огромен брой контейнери с различни цветове, но за предпочитане със същия размер.

Съвет! По-добре е да използвате бутилки с тъмен цвят за фехтовка. Те по-добре привличат слънчева топлина, която загрява цялата почва на градината в началото на пролетта. Топлата почва ви позволява да засаждате зеленина и разсад под прикритие.

След като събраха голямо количество пластмасови бутилки, те започват да подреждат градинската ограда:

 • Преди да заровите пластмасовите бутилки в земята, те трябва да бъдат подготвени. От всеки контейнер с остър нож се отрязва тясна част, където се намира гърлото. Желателно е всички бутилки да са с еднаква дължина. Възможно е да не се реже врата, но тогава ще бъде по-трудно да се напълнят контейнерите с пръст. Въпреки че този избор е най-добре да се остави на собственика.
 • Всички изрязани бутилки се покриват с мокра почва и се набиват добре. Ако вратовете не бяха отрязани, запълването ще трябва да се извърши с рохкава почва, но по-добре с пясък. След запълване на всички контейнери се изкопава жлеб по периметъра на бъдещото легло. Ако в бутилката се изсипва сух пясък, вратовете трябва да бъдат затегнати с тапи. Това ще предотврати изсипването на пълнителя, когато контейнерът се обърне по време на инсталацията.
 • Бутилките, пълни с пръст или пясък, се обръщат последователно с главата надолу и се поставят в изкопания жлеб. За да бъде оградата равномерна, в ъглите на леглата се забиват колове и между тях се изтегля строителен шнур. По-лесно е да се подреди всяка бутилка по контура.
 • В края на монтажа на всички пластмасови контейнери, кухините, образувани в канавката, се набиват с влажен почвен пълнеж.

Домашна пластмасова градинска ограда е готова за употреба. Можете да излеете пръст вътре и да засадите растения.

Видеото разказва за високи легла, направени на ръка:

Къде другаде се използват пластмасови огради?

Пластмасовите огради са леки, не корозират, имат естетичен вид и са лесни за инсталиране. Всички тези положителни качества определят широк спектър от приложения на пластмасовите бордюри. Често такива огради могат да бъдат намерени на спортни площадки. Малките строителни обекти могат временно да бъдат препречени с пластмасова дъска. Пластмасовите елементи ефективно се използват за временна ограда на строителен материал.

По принцип пластмасовата ограда и бордюрът са широко търсени във всяка област на човешката дейност, където трябва да инсталирате красива и надеждна ограда.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство