Малиново сладко: Зимен рецепта без семена

Сладкото е един от най-популярните зимни препарати. Този вкусен десерт дойде при нас от Европа. Малините перфектно понасят термична обработка, запазвайки ярък аромат и изискан вкус. Сладко от малини без семки за зимата се оказва много деликатна консистенция, запазва формата си, лесно е да се намаже. Може да се яде като отделно ястие, да се добавя към сладолед и сладкиши, да се сервира с палачинки, палачинки и препечени филийки. Този метод на консервиране е най-добрият вариант за запазване на сочни, без костилки сладки малини през цялата година.

Характеристики на приготвяне на малиново сладко за зимата без семки

Малините са сочни и нежни, бързо се деформират и дават сок. Има мнение, че не е необходимо да се изплаква, преди да се направи сладко за зимата. Прахът и други неапетитни добавки обаче няма да подобрят качеството на крайния продукт. Следователно е необходимо да се изплакне, дори ако е събрано в неговата област.

Съвет! Малките ларви често живеят в малини. За да не се разглеждат всеки случай, те могат да се излеят с леко подсолена вода и след 30 минути вредителите ще се появят.

Подредете събраните или закупени малини. Отстранете малките постелки, дръжките. Покрийте със студена вода и оставете да престои 15-30 минути. Прехвърлете внимателно в гевгир и изплакнете с течаща вода. Поставете контейнера отстрани на саксията за 20-30 минути, за да се оттече водата. Сега плодовете са готови за приготвяне на сладко от малини без костилки.

Измитите със сода консервни кутии и капаци трябва да се стерилизират по най-удобния начин. Можете да поставите във фурната за 15 минути, да залеете с вряла вода и да затворите капаците или да запарите на водна баня.

Масата не трябва да се вари дълго време, тя ще загуби богатия си цвят и аромат. Сладко от малини със семена без захар се уплътнява перфектно без използването на допълнителни желиращи агенти.

Съставки

За да приготвите сладко от малини без семки за зимата, са ви необходими само две съставки:

 • узрели малини. Ако е закупен на пазара, трябва внимателно да проучите предложения продукт. Прясно набраните плодове трябва да са плътни, да не се разпадат, да не изтичат от сок;
 • гранулирана захар. Обикновено се взема в съотношение 1: 1 или 1: 1,5. След като натрупате опит в готвенето по класическата рецепта, можете да експериментирате с количеството захар на вкус. Понякога опитни домакини намаляват съдържанието му наполовина и продуктът е перфектно запазен за цялата зима.

За да запазите наситено аления цвят и да добавите киселина към малините, можете да добавите малко лимонена киселина или натурален лимонов сок. Тази добавка се добавя в края на готвенето и допринася за по-дълъг срок на годност на продукта.

Внимание! Плесенясали и изгнили плодове не трябва да се използват за приготвяне на сладко от малини без семки. Токсините, отделяни от плесени, продължават да съществуват дори след продължително готвене.

Рецепта за конфитюр от малини без семена за зимата

Това е класически начин за приготвяне на вкусен дебел десерт от малини с костилка за зимата.

Необходими съставки:

 • узрели малини - 2,8 кг;
 • гранулирана захар - 2,8 кг;
 • вода - 400 мл.

Метод на готвене:

 1. Покрийте измитите малини с гранулирана захар и оставете за 1-4 часа на стайна температура, така че плодовете да дадат сок.
 2. Добавете вода и сложете на най-малкия огън, за да се разтвори постепенно захарта.
 3. Гответе, като разбърквате от време на време, 10-20 минути.
 4. Настържете масата през малък метален гевгир или изцедете през марля, сгъната на четири.
 5. Поставете освободената от семената смес от малини и захар на огъня и варете, докато се сгъсти за 30-40 минути.Проверете готовността с хладна чинийка. Добавете малко гореща маса и задръжте ръба на лъжицата. Ако краищата не се размажат, конфитюрът е готов.
 6. Изсипете врящо сладко от малини в буркани, затворете плътно и оставете да се охлади бавно под дебело одеяло.

Вкусно вкусно, разтапящо се в устата сладко е идеално за домашни сладкиши с чай или кафе. С такава добавка децата ще ядат дори най-нелюбимата каша. Сладко от малини на масата е празник всеки ден.

Съвет! За приготвяне на сладко от малини е по-добре да вземете ястия с широко дъно - тенджера или леген. Контейнерите се нуждаят от емайлирана, неръждаема стомана или месинг. Никога не използвайте алуминиеви съдове за готвене!

Условия за съхранение

Сладкото от малини без семена се поддържа добре. В херметически затворени стерилизирани кутии той не губи своите вкусови и хранителни качества повече от година. Основните условия са сенчесто място без пряка слънчева светлина, средна или ниска влажност и прохлада.

Периоди на съхранение:

 • при температура от 4 до 12относно С - 18 месеца;
 • при температура от 15 до 20относно От - 12 месеца.
Внимание! Съхранявайте отворените буркани само в хладилник, под чисти найлонови капаци за не повече от 30 дни.

Заключение

Сладко от малини без семки за зимата е прекрасен десерт, който може да се сервира на празнична трапеза, подходящо е и за ежедневна употреба. Със своя несравним вкус, сладкото от малини е много здравословно. Незаменим е през зимата и пролетта, когато тялото се нуждае от подкрепа, децата много го обичат. Малината помага за справяне с вирусни инфекции, укрепва имунната система, стабилизира работата на сърцето и кръвоносните съдове. Рецептата за приготвяне на сладко е много проста и достъпна дори за неопитни хора. Следвайки указанията, е лесно да приготвите няколко буркана със здравословни лакомства за зимата. Ако спазвате условията за съхранение, конфитюрът ще се съхранява перфектно през цялата зима до следващата реколта.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство